کمیسیون معافیت کفالت مادر
در این مقاله و مطلب قصد داریم بپردازیم و توضیح مختصری را ارائه دهیم در مورد کمیسیون معافیت کفالت مادر برای آن دسته از مشمولان و کسانی که میخواهند از طریق کفالت مادر خود از خدمت سربازی معاف شوند که ما در این ادامه خواهیم پرداخت به انواع معافیت های کفالت و همچنین شرایط سوالات کمیسیون معافیت کفالت چگونه میباشد؟ شرایط اخذ معافیت کفالت برای مشمولان که دارای چنین شرایطی نیز هستند چگونه است. بهتر است برای پاسخ همه سوالات خود مقاله و مطلب ما را در این سایت دنبال کنید…
آگاهی از انواع معافیت های خدمت سربازی برای مشمولان بسیار مهم میباشد. زیرا در برخی موارد شاهد آن بوده ایم که مشمولان به علت عدم اطلاع از موارد معافیت و با وجود داشتن شرایط لازم و به خدمت سربازی اعزام شده اند.
از انواع معافیت میتوان به معافیت کفالت اشاره نمود و که عموماً پس از درخواست و ارائه مدارک لازم این مسئله باید در کمیسیون معافیت کفالت مورد بررسی قرار داده شود.
انواع معافیت کفالت در خدمت سربازی
معافیت کفالت خود دارای انواع مختلفی است که به شرح زیر میباشد:
- معافیت کفالت پدر شامل کفالت پدر بیمار، که بالت پدر با سن بالای 70 سال
- معافیت کفالت مادر شامل کفالت مادر طلاق گرفته، کفالت مادر بدون شوهر
- کفالت برادر بیمار
- کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ
- کفالت خواهر
- کفالت خواهر یا برادر کوچکتر زیر18 سال تمام
- کفالت خواهر یا برادر معلول
- کفالت پدر یا مادر معلول
- کفالت فرزند
شرایط اصلی و مراحل اخذ گرفتن معافیت کفالت مادر چیست؟
هر فردی که بخواهد کمیسیون معافیت کفالت مادر خود را بگیرد باید دو شرط اصلی را رعایت کند . اول آن که مادرش فاقد همسر باشد. یعنی یا پدرش فوت کرده باشد و یا مادر از همسرش جدا شده باشد . یعنی سرپرستی نداشته باشد.
شرط دوم: این است که متقاضی به سن 18 سالگی تمام رسیده باشد.
رعایت زمان مشخص شده در آیین نامه کمیسیون معافیت کفالت مادر بسیار حائز اهمیت می باشد . یعنی مادری که از همسرش جدا شده باشد به فرد مشمول برای این شرایط معافیت موقت داده می شود و اگر تا 30 ماه بعد از طلاق و یا فوت پدر مشمول ادامه داشته باشد ،پس از گذشت 30 ماه چنانچه مادر فاقد سرپرست باشد معافیت موقت وی به معافیت دائم تبدیل خواهد شد .
این شرط تنها در این صورت مورد قبول خواهد بود که مادر 30 ماه و بیشتر باید شرایط خودش را حفظ کند و بدون سرپرست باشد و فرد 18 سال را رد کرده باشد تا بتواند معافیت کفالت مادر دریافت کند . در غیر این صورت معافیت دائم به متقاضی تعلق نخواهد گرفت.
بیشتر بدانید:
مدت خدمت سربازی در سال 1401 چند ماه است
ترتیب درجه های نظامی بر حسب مدرک تحصیلی
.
برای گرفتن معافیت کفالت مادر چه مراحلی را باید طی نمود؟
اثبات فاقد همسر بودن مادر اولویت می باشد و بعد سن مشمول که 18 سال باشد.
در مرحله بعد بایستی برگه شماره یک دفترچه نظام وظیفه را تکمیل کند.
سوم آنکه کپی شناسنامه ( تمامی صفحه ) و کارت ملی خود را به همراه داشته باشد.
کپی آخرین مدرک تحصیلی و برابر اصل شده توسط اداره ثبت اسناد.
برگ تکمیل شده واکسیناسیون یا همان برگ شماره 4 دفترچه اعزام به خدمت نظام وظیفه
اگر فرد مشمول در حال انجام خدمت سربازی باشد باید یک گواهی اشتغال به خدمت از یگان خدمتی خود نیز تهیه کند.
برگ شماره یک دفترچه نظام وظیفه یا همان برگ استعلام وضعیت خود مشمول که نشان می دهد تا کنون به خدمت سربازی اعزام شده است یا خیر.
کپی شناسنامه پدر و مادر ، برادران یا خواهران در صورت وجود .
همچنین فرد مشمول باید برگ شماره 5 نظام وظیفه را نیز پر کرده باشد که همان برگ معاینه پزشکی اولیه برای خود است که نشان می دهد فرد از لحاظ جسمی سالم می باشد یا خیر.
این موارد از جمله مراحل اخذ معافیت کفالت مادر می باشد که در مرحله اول و برای ارائه به کمیسیون معافیت کفالت مادر باید ارائه داد. در ادامه آن از دیگر مراحل اخذ معافیت کفالت مادر می توان به ارائه طلاق نامه یا گواهی فوت پدر و اثبات نمودن فاقد سرپرست بودن مادر نیز اشاره نمود.
یکی دیگر از مراحل اخذ معافیت کفالت مادر می توان به این اشاره کرد که از طرف نظام وظیفه تاریخی به متقاضی اعلام می شود که در این تاریخ فرد باید خودش را به نظام وظیفه معرفی کند و به سوالات آنان پاسخ دهد.
مشمولین کفالت به چه کسانی گفته می شود؟
مشمول به کسی گفته می شود که وارد سن19 سالگی تمام می شود . یعنی سن 19 سالگی همان سن مشمولیت است که مشمولین باید در این سن یا مراحل اعزام به خدمت خود را طی کند و به خدمت مقدس سربازی برود .
همانطور که می دانید خدمت سربازی 21 ماه است که مشمولین باید این مدت را در خدمت سربازی بگذرانند . این21 ماه کم نخواهد شد مگر اینکه برخی مشمولین بتوانند از انواع کسری خدمت سربازی استفاده کرده و این مدت 21 ماه را کاهش دهند . باید این نکته را توجه داشته باشید که کسر خدمت برای مشمولین با توجه به شرایطشان متغیر بوده و از ۲ ماه تا شش ماه نیز افزایش خواهد یافت .
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :