سامانه اشتغال اتباع خارجی Eatba.mcls.gov.ir
در این مقاله لینک ورود به سامانه اشتغال اتباع را در اختیار اتباع خارجی قرار داده، علاوه بر این، قوانین و مقررات اشتغال اتباع خارجی، نحوه ورود به سامانه جدید اشتغال اتباع خارجی را شرح داده ایم. همچنین فرآیند ورود به سایت اشتغال اتباع خارجی و بررسی مدارک را توضیح داده ایم.
برای ورود مستقیم به سامانه جامع اتباع کلیک کنید. |
معرفی سامانه جامع اتباع خارجی
سامانه جامع اتباع خارجی در راستای تحقق دولت الکترونیک و ارائه خدمات غیرحضوری مربوط به اشتغال اتباع راه اندازی شد. در نتیجه روند استخدام و اشتغال اتباع خارجی تسهیل شده است و متقاضیان می توانند با ورود به سامانه جدید اشتغال اتباع خارجی، درخواست خود را به صورت اینترنتی ثبت و پیگیری نمایند. بارگذاری مدارک لازم برای صدور پروانه کار اتباع خارجی نیز در همین سایت انجام می شود. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام اتباع خارجی جهت دریافت پروانه کار در همین صفحه اعلام شده تا بتوانند مراحل استخدام را انجام دهند.
مراحل ثبت نام و ورود به سامانه اشتغال اتباع
در این قسمت مراحل ورود به سایت ثبت نام اتباع خارخی پرداخته ایم که همان “سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی” است که با نام “سایت اداره کل اشتغال اتباع خارجی” نیز شناخته می شود. برای ثبت نام در سامانه اشتغال اتباع می توانید مطابق مراحل زیر اقدام کنید:
برای ثبت نام و ورود به سامانه اشتغال اتباع خارجی آدرس eatba.mcls.gov.ir را در مروگر اینترنتی خود جستجو کنید:
توجه داشته باشید که لازم است حتما جهت ورود به سامانه اشتغال اتباع خارجی، ابتدا در سامانه ثبت نام کنید. برای ثبت نام در سامانه مطابق با تصویر زیر اطلاعات خود را درج نمایید، سپس روی عبارت” دریافت کد فعالسازی” کلیک کرده تا کد فعال سازی به تلفن همراه شما ارسال شود:
اتباع بیشتر بدانند: شیوه نامه ثبت نام دانش آموزان اتباع
در این مرحله برای ورود به سامانه اشتغال اتباع خارجی نام کاربری، گذرواژه و عبارت امنیتی را وارد کرده و در آخر روی عبارت “ورود” کلیک کنید تا وارد سامانه شوید و بتوانید بقیه فرآیند را تکمیل نمایید:
ارائه خدمت به کارفرمایان حقیقی و حقوقی متقاضی دریافت خدمات اشتغال اتباع خارجی صرفاً از طریق مراجعه به سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی به آدرس Eatba.mcls.gov.ir به صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان پذیر است. کارفرمایان اتباع افغانستانی همانند گذشته برای دریافت مجوز به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی استان مراجعه کنند. ثبت نام اشتغال اتباع افغانستانی بدون برگه سرشماری، به صورت حضوری و در دفاتر کفالت انجام می شود. اتباع افغانستانی با مدرک هویتی می توانند با مراجعه به سایت اتباع افغانی یعنی همان سامانه اتباع خارجی وزارت کار، ثبت نام انجام دهند.
|
مدارک لازم برای صدور پروانه کار اتباع خارجی
با در دست داشتن مدارک لازم برای صدور پروانه کار اتباع خارجی می توانید برای ثبت نام در سایت اداره کل اشتغال اتباع خارجی اقدام نمایید. مدارک زیر را در سامانه اشتغال ابتاع خارجی بازگذاری نمایید:
عکس
تصویر آخرین مدرک تحصیلی
تصویر صفحات پر شده گذرنامه یا مدارک هویتی
–
–
فرآیند بررسی مدارک برای اشتغال اتباع خارجی
بخش امور اجتماعی اصل مدارک ارائه شده را طی نامه ای به اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه ایران ارسال می نماید.
اداره امور اجتماعی تقاضاهای واصله را به اداره کل اشتغال اتباع خارجه وزارت کار و امور اجتماعی ارسال تا مورد بررسی قرار دهد.
بعد از بررسی مدارک موجود در سامانه آنلاین پروانه اشتغال اتباع خارجی چنانچه متقاضی پزشک بوده و درخواست کار در یکی از شاخه های گروه پزشکی را داشته باشد تقاضای وی به مرکز تامین و توزیع نیروی انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال خواهد شد. مراجع فوق پس از بررسی تقاضاهای دریافت شده، پاسخ لازم را به اداره امور اجتماعی اعلام تا به اطلاع متقاضی برساند.
بدیهی است در صورت موافقت با اشتعال در جمهوری اسلامی ایران، اداره امور اجتماعی مراتب را به اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه اعلام تا اقدام لازم برای صدور مجوز روادید ورود با حق کار صادر گردد.
پذیرش و ارسال مدارک به مراجع یاد شده به معنای قبول درخواست و یا استخدام متقاضی نبوده و هیچ گونه تعهد یا التزامی را برای مراجع یاد شده ایجاد نمی نماید.
–
–
–طرح ملی تعیین وضعیت اشتغال اتباع خارجی
صدرو طرح ملی تعیین وضعیت اشتغال اتباع خارجی برای ثبت نام اشتغال اتباع افغانستانی و … در حال اجرا است. بر اساس طرح ملی اشتغال اتباع خارجی، کلیه اتباع افغانستانی دارای برگه سرشماری لازم است به سایت مراجعه کنند و فرآیند ثبت نام را تکمیل نمایند.
افرادی که برگه سرشماری ندارند لازم است که برای دریافت نوبت حضوری به دفاتر کفالت مراجعه کنند. افرادی که موفق به شرکت در این طرح نشده اند، با خطر از دست دادن وضعیت قانونی خود در ایران و رد مرز مواجه خواهند شد.
–
–
قوانین و مقررات اشتغال اتباع خارجی
قوانین و مقررات اشتغال اتباع خارجی مطابق با اعلام اداره کل اشتغال اتباع خارجی به شرح زیر است:
اتباع بیگانه نمی توانند در ايران مشغول به کار شوند مگر آنکه داراي حق ورود با حق كار مشخص بوده و مطابق قوانين و آئين نامه هاي مربوطه ، پروانه كار دريافت دارند(بر طبق ماده 120)
اتباع بیگانه ذیل مشمول مقررات ماده 120 نمي باشند:
اتباع بیگانه ای که منحصرا در خدمت ماموريت هاي ديپلماتيک و كنسولي هستند با تائيد وزارت امور خارجه
كاركنان و كارشناسان سازمان ملل متحد و سازمانهاي وابسته به آنها با تائيد وزارت امور خارجه
خبرنگاران خبرگزاري ها و مطبوعات خارجي به شرط معامله متقابل و تائيد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
–
–
وزارت کاروام وراجتماعی با رعایت شرايط ذيل در مورد صدور رواديد با حق کار مشخص براي اتباع بيگانه موافقت و پروانه كار صادر خواهد كرد(ماده ۱۲۱)
مطابق اطلاعات موجود در وزارت کارواموراجتماعی در میان اتباع ايراني آماده به کار افراد داوطلب واجد تحصيلات و تخصص مشابه وجود نداشته باشد .
تبعه بیگانه دارای اطلاعات و تخصص کافي براي اشتغال به کار موردنظر باشد . ج – از تخصص تبعه بیگانه برای آموزش و جايگزيني بعدي افراد ايراني استفاده شود .
احراز شرایط مندرج در این ماده با هيات فني اشتغال است . ضوابط مربوط به تعداد اعضاء و شرايط انتخاب آنها ونحوه تشکيل جلسات هيات ، به موجب آئين نامه اي خواهد بود که با پيشنهاد وزارت كارواموراجتماعي به تصويب هيات وزيران مي رسد .
–
–
وزارت کار و اموراجتماعی می تواند نسبت به صدور، تمديد وتجديد پروانه کار افراد ذيل اقدام نمايد (ماده 122)
تبعه بیگانه ای که حداقل ده سال مداوم در ايران اقامت داشته باشد.
تبعه بیگانه ای که داراي همسر ايراني باشد .
مهاجرين کشورهاي بيگانه خصوصا كشورهاي اسلامي و پناهندگان سياسي به شرط داشتن كارت معتبر مهاجرت و يا پناهندگي و پس از موافقت كتبي وزارتخانه هاي كشور وامورخارجه .
–
–
وزارت امور اجتماعی می تواند درصورت ضرورت و يا به عنوان معامله متقابل اتباع بعضي از دول و يا افراد بدون تابعيت را (مشروط برآنکه وضعيت آنان ارادي نباشد) پس از تائيد وزارت کاروامورخارجه و تصويب هيات وزيران از پرداخت حق صدور، حق تمديد و ياحق تجديد پروانه كار معاف نمايد(ماده 123)
روانه کار با رعایت مواد این قانون حداکثر براي مدت يك سال صادر يا تمديد و يا تجديد مي شود(ماده 124)
در مواردی که به عنوان رابطه استخدامی تبعه بيگانه با کارفرما قطع مي شود كارفرما مكلف است ظرف پانزده روز ، مراتب را به وزارت كارو امور اجتماعي اعلام كند . تبعه بيگانه نيز مكلف است ظرف پانزده روز پروانه كار خود را در برابر اخذ رسيد، به وزارت كارواموراجتماعي تسليم نمايد. وزارت كارواموراجتماعي در صورت لزوم اخراج تبعه بيگانه را از مراجع ذيصلاح درخواست مي كند(ماده 125)
در مواردی که مصلحت صنایع کشور اشتغال فوري تبعه بيگانه را به طور استثنائي ايجاب كند ، وزير مربوطه مراتب را به وزارت كارواموراجتماعي اعلام مي نمايد و با موافقت وزير كارواموراجتماعي براي تبعه بيگانه ، پروانه كار موقت بدون رعايت تشريفات مربوط به صدور رواديد با حق كار مشخص ، صادر خواهد شد(ماده 126)
مدت اعتبار پروانه كار موقت حداكثر سه ماه است و تمديد آن مستلزم تاييد هيات فني اشتغال اتباع بيگانه خواهد بود.
شرایط استخدامی و ثبت نام در سامانه اشتغال اتباع برای کارشناسان و متخصصين فني بيگانه موردنياز دولت با درنظر گرفتن تابعيت ومدت خدمت وميزان مزد آنها و باتوجه به نيروي کارشناس داخلي ، پس از بررسي واعلام نظر وزارت كاروامور اجتماعي و سازمان امور اداري و استخدامي كشور ، با تصويب مجلس شوراي اسلامي خواهد بود . پروانه كار جهت استخدام كارشناسان خارجي ، در هر مورد پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي از طرف وزارت كارواموراجتماعي صادر خواهد شد(ماده 127)
– کارفرمایان مکلفند قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی كه موجب استخدام كارشناسان بيگانه مي شود ، نظر وزارت كارواموراجتماعي را درمورد امكان اجازه اشتغال تبعه بيگانه استعلام نمايند (ماده 128)
آئین نامه های اجرائي مربوط به اشتغال اتباع بيگانه از جمله نحوه صدور ، تمديد ، تجديد و لغو پروانه کار ونيز شرايط انتخاب اعضا، هيات فني اشتغال ، اتباع بيگانه مذکور در ماده ۱۲۱ اين قانون ، با پيشنهاد وزير كاروامور اجتماعي به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد(ماده 129)
کارفرمایانی که اتباع بيگانه را كه فاقد پروانه كارند و يا مدت اعتبار پروانه كارشان منقضي شده است به كار گمارند و يا اتباع بيگانه را در كاري غيراز آنچه در پروانه كار آنها قيد شده است بپذيرند و يا در مواردي كه رابطه استخدامي تبعه بيگانه با كارفرما قطع مي گردد مراتب را به وزارت كاروامور اجتماعي اعلام ننمايند ، باتوجه به شرايط و امكانات خاطي و مراتب جرم به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محكوم خواهند شد(ماده 181)
بر اساس قوانین و مقررات اشتغال اتباع خارجی که ذکر شد، کلیه اتباع خارجی جویای کار می توانند به سامانه اشتغال اتباع خارجی وزارت کار برای ثبت درخواست خود مراجعه کنند، لازم به ذکر است ثبت نام در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی به منزله پذیرش نهایی نیست و باید درخواست بررسی شود.
اتباع بیشتر بدانند: نحوه نوبت گیری سنجش سلامت اتباع نوآموز
راهنمای تلفنی ثبت نام سامانه اشتغال اتباع خارجی
اگر در ورود به سامانه اشتغال اتباع خارجی با سوال یا ابهام روبرو شده اید، یا برای ثبت نام در سامانه اشتغال اتباع خارجی مشکل دارید می توانید از طریق تلفن ثابت و بدون شماره گیری کد از سراسر کشور، با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس بگیرید. کارشناسان این سامانه آماده اند تا از طریق سیستم مشاوره تلفنی، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.
جهت مشاوره در زمینه ثبت نام در سامانه اشتغال اتباع خارجی
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :