معافیت پزشکی چشم قوز قرنیه
در این مقاله هدفمان توضیح کوتاهی را ارائه دهیم در مورد معافیت پزشکی چشم قوز قرنیه و قوانین این بیماری در نظام وظیفه عمومی چگونه می باشد.
بیماری قوز قرنیه چیست؟؟ کراتوکونوس یا قوز قرنیه (( انگلیسی: Keratoconus)) یک بیماری تحلیل رونده قرنیه چشم است. این بیماری معمولا در سنین نوجوانی یا اوایل دهه سوم زندگی بروز می کند. در این بیماری قرنیه نازک شده و شکل آن تغییر می کند. قرنیه به طور طبیعی شکلی گرد یا کروی دارد ولی در کراتوکونوس (قوز قرنیه) قرنیه برآمده و مخروطی شکل می شود.
این تغییر بر روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تأثیر گذاشته و سبب کاهش وضوح بینایی می شود. کراتوکونوس ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد ولی در 90% موارد در هر دو چشم دیده می شود که در اینصورت خواندن و نوشتن یا رانندگی فرد مختل می شود.
علائم قوز قرنیه:
معافیت پزشکی چشم قوز قرنیه: در مرحله نهفته بیماران هیچ علامت بالینی ظاهری ندارند و جز اینکه تغییرات مکرری در شماره عینک آنها پدید می آید که به صورت نزدیک بینی و آستیگماتیسم منظم یا نامنظم متوسط تا شدید بروز می کند.
علی رغم اینکه بیماری دو طرفه است و ولی ممکن است گاهی به شکل یک طرفه و یا دو طرفه کاملاً غیر یکسان بروز کند. در کاهش دیدی که با عینک به سختی اصلاح می شود یا قابل اصلاح نیست و تشخیص کراتوکونوس مورد شک می باشد.
شرایط و قوانین معافیت پزشکی قوز قرنیه
در ادامه عنوان و مطلب های گفته شده میخواهیم بپردازیم و توضیح بدهیم در مورد قوانین معافیت چشم قوز قرنیه در نظام وظیفه عمومی نیز چگونه تعریف شده است و این شرایط به چه صورت می باشد.
كراتوكونوس با تأييد يافته هاي پارا کلينيک از جمله orb scan يا پنتا کم يا توپوگرافي قرنيه :
الف) درصورتيكه با كراتومتري قابل اندازه گيری نباشد : معاف دائم
ب) در صورتيكه عارضة واضح قرنيه و اختلال ديد ايجاد كرده باشد : معاف دائم
ج) در بقيه موارد : معاف از خدمات رزمی
توضیحات در بند33 :
جهت اثبات کراتو کونوس،هماهنگی شماره چشم با تصاویر (توپوگرافی Orbscanیا پنتاکم)و کراتو متری بیش از 50D مورد نظر می باشد.
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :