معافیت پزشکی قلب – بیماری های قلب و عروق
این مقاله قصد داریم بپردازیم و توضیح دهیم برای آن دسته از افراد و مشمولانی که دارای بیماری های قلبی مانند بيماری مادرزادی قلبی و بیماری همچون نارسائی مزمن قلب و همچنین ترومبوفلبيت ها قلبی نیز هستند و به دنبال این میباشند که با داشتن چنین بیماری هایی آیا امکان معاف شدن از طریق معافیت پزشکی برای آنها وجود دارد؟ آیا با این بیماری ها از خدمت سربازی آنها کم میشود؟ آیا شرایط خاصی را برای این افراد سازمان نظام وظیفه عمومی در نظر گرفته است؟ معافیت پزشکی قلب که در سازمان نظام وظیفه جز بیماری های قلب و عروق قرار دارد. که در ادامه این مطالب و مقاله توضیح خواهیم داد که معافیت بیماری قلبی چگونه است.
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلب به معنای بی کفایتی قلب در پمپ کردن خون است. نارسایی قلب به معنای ایست کار قلب یا حمله قلبی نیست ((البته افرادی که نارسایی قلب دارند اغلب سابقه حمله قلبی در گذشته داشتهاند)). نارسایی قلب را نارسایی احتقانی قلب ((CHF)) نیز مینامند. احتقان به معنی تجمع مایعات در بدن به علت کاهش توانایی پمپاژ خون توسط قلب است. علایم نارسایی قلبی در طول هفته ها و ماه ها متعاقب ضعیف تر شدن قلب و توانایی کمتر آن برای پمپ کردن خون براساس نیازهای بدن ایجاد می شوند . نارسایی قلب اغلب منجر به بزرگ شدن قلب (بطن چپ) می شود.
نارسایی قلبی ممکن است در اثر اختلال سمت راست یا سمت چپ و یا هر دو سمت قلب رخ دهد. معمولا نارسایی قلبی در سمت چپ قلب رخ میدهد. سمت چپ قلب قدرتمندتر بوده و خون را به سراسر بدن پمپ میکند. دهلیز چپ قلب خون را از ریهها تحویل گرفته و آن را به بطن چپ میفرستد و از آنجا خون وارد گردش خون عمومی بدن میشود. اگر بطن چپ قلب نیز ضعیف شود و نتواند خون دریافتی را کاملا به جلو پمپ نماید و همچنین خون به سمت عقب و به داخل ریهها پس میزند.
علت نارسایی قلب چیست؟
نارسایی قلب علل مختلفی دارد. بعضی اوقات علت دقیقی برای آن یافت نمیشود.
بیماری عروق کرونر (عروق قلب): در این بیماری به دلیل انسداد نسبی یا کامل رگ یا رگ های کرونر قلب و خونرسانی به قلب به صورت جزئی یا کامل مختل شده و در نتیجه قسمتی از قلب غیر فعال میشود.
- مشکلات عضله قلب (کاردیومیوپاتی)
- فشار خون بالا
- مشکلات دریچههای قلب
- ضربان غیرطبیعی قلب (آریتمی)
- استفاده از مواد سمی (مانند الکل یا مواد مخدر)
- بیماری مادرزادی قلبی
- دیابت
- بیماریهای غده تیروئید
قوانین معافیت پزشکی نارسایی مزمن و مادرزادی قلبی
در ادامه مطالب های گفته شده توضیح خواهیم داد که در سازمان نظام وظیفه عمومی شرایط و قوانین معافیت پزشکی نارسایی قلبی به چه صورت میباشد.
بيماری مادرزادی قلب:
الف ) عمل شده و نشده همراه با عارضه يا اختلال عملكرد : معاف دائم
توضيحات بند (2)جزء(الف): منظور اختلال عملکرد قلب 50%>EFمی باشد و منظور از عارضه پس از عمل جراحی یکی از موارد زیر است:
الف)باقی ماندن اختلال عملکرد دریچه قلب پس از عمل جراحی.
ب)باقی ماندن شنتMildبه بالاتر
پ)ایجاد فشار خون ریوی(پولمونر)
تبصره: براي دارندگان مدارك کارشناسي و بالاتر در صورت نداشتن اختلال عملكرد قلب : معاف ازخدمات رزمي
ب ) بدون عارضه يا اختلال عملكرد : معاف ازخدمات رزمی
توضيحات بند(2)جزء(ب):PFOبه عنوان بیماری مادر زادی بدون عارضه در نظر گرفته شود.
نارسائي مزمن قلب :
الف) با EF کمتر از 50 : معاف دائم
ب) با EF مساوي يا بيشتر از 50 و کمتر از 55 : شش ماه معاف موقت
توضيحات بند(4): جهت اثبات مزمن بودن بیماری حداقل 6 ماه سابقه بیماری(از جمله در موارد50%>EF>40% ضروری است و در موارد که مدارک مستدل دال بر مزمن بودن بیماری وجود نداشته باشد 6 ماه معاف موقت به استناد قسمت (ب)بند سایر بیماریها در نظر گرفته شود.
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :