کد خبر : 12610

معافیت تحصیلی خارج از کشور



در این مقاله و عنوان قصد داریم توضیح بدهیم برای آن دسته از دانشجویان مشمولی که به دنبال معافیت تحصیلی خارج از کشور هستند که در ادامه مطلب قانون وشرایط گرفتن این نوع معافیت که  در سازمان نظام وظیفه عمومی چگونه است را توضیح میدهیم.

معافیت تحصیلی چیست؟؟

مشمول به کسانی گفته می شود که 18 سالگی آن ها تمام شده اند و وارد سن 19 سالگی نیز می شوند . این افراد برای تعیین تکلیف و اعزام به خدمت باید مراحل اولیه اعزام را طی کنند . مشمولین شش ماه پس از وارد شدن به سن 19 سالگی وقت دارند که مراحل اعزام به خدمت را انجام دهند . اما امروزه درصد زیادی از مشمولین تمایل دارند بعد از تمام شدن دوران نوجوانی و گرفتن دیپلم وارد دانشگاه شوند و ادامه تحصیل دهند . این افراد باید برای اعزام به خدمت اقدام کنند تا وارد غیبت نشوند.


قوانین معافیت تحصیلی دانشجویان خارج از کشور

در ادامه توضیح میدهیم که قوانین معافیت تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی  در سازمان نظام وظیفه عمومی چگونه میباشد.

ماده 31 :
دانش آموزان مدارس و دانشجويان مراكز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و يا مورد تأييد آن وزارت و دانشجويان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتي يا غير دولتي داخلي و خارجي مورد تأييد وزارتخانه‌هاي علوم و بهداشت و طلاب حوزه‌هاي علميه كه در حين تحصيل به سن مشموليت رسيده و يا می ‌رسند، تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه مي‌دهند، از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف می ‌باشند.

ماده 33 :
صدور معافیت تحصیلی دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی و  موکول به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل آنان از طريق مراجع ذي‌ربط است و مدت اعتبار آن تا یک سال پس از صدور گواهي پايان تحصيلات در هر مقطع مي‌باشد.

تبصره 1:
حداكثر معافيت تحصيلي براي دانش‌آموزان تا سن بيست سال تمام و در هر يك از مقاطع تحصيلي كارداني دو و نيم سال، كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي‌ارشد ناپيوسته سه سال، كارشناسي پيوسته پنج سال و كارشناسي ارشد پيوسته شش سال  و  دكترای پزشكی پيوسته هشت سال و دكتراي تخصصی شش سال است.

تبصره 2:
در مواقع ضروري با تشخيص و اعلام كميسيون موارد خاص دانشگاه‌هاي مربوط حداكثر يك سال به مدت فوق اضافه مي‌شود.

ماده 34:
دانش‌آموزان و دانشجويان و طلاب علوم ديني مشمول، در صورت ترک تحصيل، اخراج، انصراف يا فراغت از تحصيل بايد براي خدمت دوره ضرورت خود را معرفي نمايند. مقامات مسئول مكلفند صورت اسامي اين قبيل مشمولين را با ذكر مشخصات كامل و نشاني و رشته تحصيلي به طور انفرادی و  بدون تأخير به سازمان محل ارسال دارند.

تبصره2:
مشموليني كه با داشتن معافيت تحصيلي در خارج از كشور تحصيل مي‌كنند پس از ترک تحصيل يا اخراج يا انصراف يا فراغت از تحصيل موظفند برای رسيدگی به وضع مشموليت خود حداكثر ظرف يك سال خود را به نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور معرفی نمايند.

تبصره 3:
متخلفين از اجراء اين ماده براي بار اول به توبيخ كتبي و درج در پرونده و براي بار دوم علاوه بر توبيخ كتبي به يك ماه انفصال از خدمت و براي بار سوم به دو ماه انفصال از خدمت محكوم مي‌شوند.

ماده 36:
مشمولين داراي مدرك كارشناسي و بالاتر و معادل آن در حوزه‌هاي علميه علاقمند به تحصيل در خارج از كشور در صورتي كه از نظر مقررات اين قانون و وزارتخانه‌هاي علوم و بهداشت، حائز شرايط ادامه تحصيل در خارج از كشور باشند و دانشگاه‌ها و رشته‌هاي آنها مورد تأييد وزارتخانه‌هاي فوق باشد و می ‌توانند با سپردن تضمين‌هاي لازم با استفاده از مقررات اين قانون براي تحصيل به خارج از كشور مسافرت نمايند.

ماده 37:
ايرانيان مقيم خارج از كشور و  فرزندان مامورين ثابت دولت جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور و همچنين كساني كه قانوناً تحت كفالت  يا ولايت قانونی آنها مي‌باشند، چنانچه در حين تحصيل در مدارس ايراني مستقر در خارج از كشور و يا مؤسسات آموزشي كشورهاي خارج مورد تأييد آموزش و پرورش و طلاب حوزه‌هاي علميه مورد تأييد شوراي عالي حوزه‌هاي علميه به سن مشموليت برسند از معافيت تحصيلي بهره‌مند می ‌گردند و ادامه تحصيل آنان تا سقف يک سال پس از فراغت از تحصيل در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي خارج از كشور كه مورد تأييد وزارتخانه‌هاي علوم يا بهداشت هستند بلامانع می ‌باشد.



سامانه صدای مشاور


به این مقاله امتیاز دهید
منابع :
کانال تلگرام خبرینو
پیج اینستاگرام خبرینو
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نصب اپ دانش آموزی