سنوات تحصیلی چیست؟ نحوه محاسبه سنوات مجاز تمامی مقاطع
در این مقاله می خوانید که سنوات تحصیلی چیست و نحوه محاسبه سنوات مجاز کارشناسی، ارشد و دکتری چگونه است. با مطالعه این مطلب سوال بی جوابی در مورد سنوات تحصیلی نخواهید داشت، علاوه براین می توانید در صورت نیاز با شماره تلفن ده رقمی مندرج در این صفحه تماس بگیرید و از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی استفاده کنید. کارشناسان این سامانه تمامی درخواست های اینترنتی مربوط به سنوات تحصیلی و محاسبه سنوات مجاز را برای متقاضیان عزیز در سراسر کشور انجام می دهند.
سنوات تحصیلی چیست؟
برای اینکه بدانید سنوات تحصیلی چیست باید بگوییم تعداد واحدهایی است که برای تکمیل واحد های دروس هر مقطع باید گذراند. بطور مثال در رشته مهندسی عمران مقطع کارشناسی، ۱۴۸ واحد با احتساب ریاضی پیش باید گذراند.
هنگام ثبت نام در دانشگاه به صورت انتقالی، تکمیل ظرفیت و یا ثبت نام عادی، دانشگاه با توجه به نظر سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا، به مدت ۵ سال یا ۱۰ ترم معافیت تحصیلی برای متقاضیان، صادر می کند.
بعضی از دانشجویان نمی توانند سنوات تحصیلی خود را تکمیل کنند و همه واحدهای اصلی و پیش نیاز را بگذرانند. به همین علت دانشگاه با همکاری سازمان نظام وظیفه عمومی قانونی را به نام سنوات بوجود آورده تا دانشجویان بتوانند با استفاده از آن و با نظر مستقیم شورا که از سوی دانشگاه تعیین می شود، سنوات دریافت نمایند و مجددا تحصیل خود را تا پایان مقطع تحصیلی ادامه دهند.
با توجه به قانون سنوات تحصیلی یا سنوات دانشجویی، هر دانشجو مجاز است تا تعداد مشخصی ترم و سال ادامه تحصیل دهد اگر مدت تحصیل دانشجو از حد مجاز بیشتر شود، پس از آن برخی از امکانات دانشگاه روزانه از او گرفته میشود. این امکانات نظیر افزایش هزینه خوابگاه، غذا و حتی امکان دارد فرد به طور کامل از تحصیل محروم و از دانشگاه اخراج شود.
بیشتر بدانید: حذف ترم تحصیلی بدون احتساب سنوات
سنوات تحصیلی ارفاقی چیست؟
سنوات تحصیلی به دو نوع تقسیم می شوند که یکی از آن ها سنوات تحصیلی مجاز و دیگری سنوات ارفاقی است. سنوات مجاز در مقطع ارشد، دکتری و کارشناسی و حتی کاردانی نیز وجود دارد و شامل یک مقطع خاص نمی شود
قوانین مرتبط با سنوات مجاز یا سنوات اصلی در تمامی دانشگاه ها یکسان هستند اما قوانین سنوات ارفاقی متفاوت است:
- ممکن است در دانشگاه دولتی درخواست سنوات ارفاقی دهید و قبول نکنند.
- در دانشگاه شهریه پرداز درخواست سنوات ارفاقی را قبول می کنند.
- سنوات در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت است برای اینکه بدانید در هر مقطع تحصیلی چقدر سنوات تحصیلی مجاز دارید، این مقاله را به دقت مطالعه کنید.
سربازی و سنوات تحصیلی
. سنوات تحصیلی برای پسران بسیار مهم است، اگر سنوات تحصیلی مجاز آن ها تمام شود باید به سربازی بروند. برای دانشجویان پسر ، سنوات چه ارفاقی و چه مجاز تمام شده باشد، چه از دانشگاه انصراف داده باشد یا اخراج شده باشد فرقی نمی کند. در هر صورت یکسال وقت دارند تا وضعیت سربازی خود را مشخص کنند. در صرتی که اگر در این یکسال وضعیت خود را مشخص نکنند غائب در نظر گرفته می شوند.
مدت زمان سنوات چقدر است
مدت زمان سنوات تحصیلی به اندازه ۴ ترم یا ۱+۱ سال می باشد که مجموعا ۲ سال یا ۴ ترم است. به طور مثال حداکثر مدت مجاز تحصیل در دانشگاه دولتی به شرح زیر است:
- حداکثر مدت مجاز تحصیل (مدت زمان سنوات تحصیلی) برای دوره کاردانی و کارشناسی ۵ سال (۱۰ نیمسال)
- حداکثر مدت مجاز تحصیل (مدت زمان سنوات تحصیلی) برای کارشناسی ارشد ۱۰ سال (۲۰ نیمسال) تعیین شده است؛
- بنابراین در صورتی که سنوات دانشگاه تمام شود و دانشجو نتواند در مدت فوق واحدهای دوره را تکمیل کند، با پدیده اخراج به دلیل اتمام سنوات روبرو خواهد شد.
- برای دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده میکنند حداکثر مدت مجاز تحصیل در دورههای کاردانی یا کارشناسی ناپیوسته ۳ سال است.
- برای دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده میکنند حداکثر مدت مجاز تحصیل برای دوره کارشناسی ۶ سال است،
- در صورت عدم تکمیل سقف دوره در مدت فوق، جزئیات سقف سنوات دانشجویان دانشجو بعنوان اخراجی به حوزه نظام وظیفه معرفی میشود.
- ادامه تحصیل پس از ارائه گواهی اشتغال به تحصیل در حین خدمت سربازی یا پس از آن با رعایت سایر مقررات تا ۱۰ سال بلامانع است، چنانچه در مدت سربازی ثبتنام نکند مدت خدمت جزو حداکثر سنوات محسوب نخواهد شد.
اعتبار سنوات چقدر است:
در مورد اعتبار سنوات دقت داشته باشید که سنوات در پایان هر ترم لازم است تمدید شود و به نکات زیر توجه داشته باشید:
- در صورت استفاده از ۴ ترم سنوات مجاز به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد نخواهید بود.
- برای دریافت سنواتلازم است ترم ۱۰ به پایان برسد و نمرات در قسمت اعتراض نمرات سایت قابل مشاهده باشد.
- سنوات بصورت تک ترم داده می شود و در پایان هر ترم لازم است تمدید شود.
- با توجه به نظر شورا متقاضی می تواند سنوات را به شرط پایان تحصیل تا ترم ۱۴ ادامه دهد.
مشکل سنوات تحصیلی چیست؟
اگر می خواهید بدانید بزرگترین مشکل سنوات تحصیلی چیست باید بگوییم مربوط به اتمام سنوات تحصیلی است. نکته جالب این است که هر چند سال یک بار سقف مجاز تحصیل کوچک و کوچکتر میشود و دانشجویان هم معمولا به این موضوع اعتراض دارند.
آیا می دانستید که تا چندین سال قبل دانشجویان سراسری میتوانستند تا ۱۲ ترم درس بخوانند؟. بعدا این قانون به ۱۰ ترم کاهش پیدا کرد و از سال ۹۵ نیز به ۸ ترم تغییر کرد. به این معنی که اگر دانشجویان فقط چند واحد افتاده یا حذف شده داشته باشند اتمام سنوات تحصیلی آنها به ترم ۹ می رسد و برای پرداخت هزینه سنوات دانشگاه دولتی باید شهریهای معادل شهریه شبانه دانشگاهها پرداخت کنند. این که این قوانین منصفانه است یا خیر در نهایت قانون همین است، به دانشجویان عزیز توصیه می کنیم توجه داشته باشید که بعد از 8 ترم، شرایط تغییر می کند.
قانون سنوات دانشجویی می گوید که :
- دانشجویان کارشناسی لازم است 8 ترمه درس خود را تمام کنند.
- دانشجویان کارشناسی ارشد از ترم ۵ باید هزینهای اضافه بر هزینهای که در طول ترم پرداخت میکنند
- دانشجویان دکتری از ترم ۹ باید هزینهای اضافه بر هزینهای که در طول ترم پرداخت میکنند
نحوه محاسبه سنوات مجاز تمامی مقاطع
در این قسمت شرح داده ایم که نحوه محاسبه سنوات مجاز در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری چگونه است:
نحوات محاسبه سنوات تحصیلی مجاز کاردانی
اگر در مقطع کاردانی پذیرفته شده باشید فقط سه سال وقت دارید تا در این مقطع فارغ التحصیل شوید. سه سال یعنی ۶ نیمسال یا ۶ ترم تحصیلی. سنوات شما می توانند در قالب سنوات ارفاقی تا یکسال و نیم یا ۳ ترم دیگر تمدید شوند.
نحوه محاسبه سنوات تحصیلی مجاز کارشناسی
دوره کارشناسی به دو دوره کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته تقسیم می شوند که هر کدام سنوات مجاز خود را دارند.
اگر در دوره کارشناسی ناپیوسته تحصیل می کنید سنوات مجاز شما ۳ سال است و می توانید این سنوات را به عنوان سنوات ارفاقی تا ۱.۵ سال دیگر تمدید کنید یعنی تا سه ترم دیگر.
اگر در کارشناسی پیوسته تحصیل کنید سنوات مجاز تحصیلی شما ۶ سال است که به مدت ۲.۵ سال قابل تمدید است.
باید بدانید که در دوره کارشناسی پیوسته دانشگاه دولتی سخت گیری بیشتری می شود و ممکن است سنوات ارفاقی کمتری به شما تعلق گیرد و یا سنوات ارفاقی به شما تعلق نگیرد.
نحوه محاسبه سنوات تحصیلی مجاز کارشناسی ارشد
در کارشناسی ارشد سنوات مجاز ۶ ترم یا نیسمال است که یعنی سنوات مجاز شما سه سال است. سنوات ارفاقی نیز ۱.۵ سال یا سه ترم است که می توانید در صورت نیاز درخواست دهید تا در صورت داشتن شرایط آن، به شما داده شود.
نحوه مجاسبه سنوات تحصیلی مجاز دکتری
مقطع دکتری به صورت پیوسته و ناپیوسته است و هر کدام سنوات مجاز خود را دارند. سنوات مجاز در مقطع دکتری پیوسته ۸ سال است و می توانید تا دو سال و نیم نیز سنوات ارفاقی بگیرید. در مقطع ناپیوسته سنوات مجاز شما ۵ سال است یعنی ده نیمسال یا ترم تحصیلی.
سوالات پرتکرار
کارشناسی تمام کرده ام. آیا می توانم سال بعد ارشد دهم؟
بعد از اتمام دوره کارشناسی یک سال وقت دارید وارد مقطع ارشد شوید در غیر اینصورت باید وضعیت سربازی خود را مشخص کنید و سربازی روید در غیر اینصورت شامل غیبت سربازی خواهید شد.
اگر در سنوات ارفاقی نیز دانشگاه را تمام نکنم چه می شود؟
در صورتی که نتوانید در سنوات ارفاقی فارغ التحصل شوید برای شما جلسه می گیرند و به احتمال خیلی زیاد به اخراج شما رای می دهند و از دانشگاه اخراج می شوید.
از دانشگاه اخراج شوم می توانم دوباره وارد دانشگاه شوم؟
بله اخراج شدن از دانشگاه به معنی پایان تحصیل نیست و می توانید مجدد از اول تحصیل کنید و ادامه دهید.
جمع بندی
سنوات مجاز تحصیلی به اندازه کافی زیاد هستند که بتوانید در این مدت به راحتی تحصیل خود را تمام کنید. برای مثال در مقطع کارشناسی شما ۱۲ ترم فرصت مجاز دارید برای اتمام تحصیل که زمان زیادی است که اگر در این زمان هم نتوانید باز به شما فرصت اضافه می دهند پس نگران این موضوع و اخراج شدن بعد از سنوات مجاز نباشید. در تمامی دانشگاه ها شرایط و سنوات مجاز یکسان است و فقط در مقطع های مختلف زمان سنوات مجاز متفاوت است که به صورت کامل در متن مقاله توضیحاتش را داده ایم.
جهت مشاوره در زمینه سنوات تحصیلی
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :