جهت مشاوره در زمینه قبولی در آزمون پروانه وکالت مرکز وکلا

با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.

شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹

کد خبر : 53719

حذف آزمون شفاهی وکالت برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا 1401-1402

حذف آزمون شفاهی وکالت برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا 1401-1402 1

حذف آزمون شفاهی وکالت برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا 1401-1402 اعلام شد. داوطلبان برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا، نیازی به شرکت در آزمون شفاهی ندارند!

حذف شرط آزمون شفاهی وکالت برای دریافت پروانه وکالت 

حذف شرط آزمون شفاهی وکالت برای دریافت پروانه وکالت، اعلام شد. آزمون شفاهی از شرایط صدور مجوز پروانه وکالت، حذف شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه به تشریح جزئیات در خصوص عدم اخذ آزمون شفاهی برای متقاضیان دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا پرداخت:

  • محمدتقی نقدعلی، نماینده اصفهان در خانه ملت چند روز قبل در تذکر خود در صحن علنی مجلس با یادآوری تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و تاکید بر اینکه دیگر انجام مصاحبه علمی در بحث آزمون وکالت معنایی ندارد، از حسن عبدلیا‌ن‌پور، رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه خواست تا اضطراب روانی به جوانان و تحصیلکردگان وارد نشود.
  • منظور نقدعلی، اخذ آزمون شفاهی بعد از قبولی در آزمون کتبی است که رویه هر سال مرکز وکلای قوه قضائیه برای صلاحیت‌سنجی متقاضیان دریافت پروانه وکالت بود.
  • خبرگزاری تسنیم پیش از این با انتشار گزارشی با عنوان “تصمیم هیئت مقررات‌زدایی برای حذف آزمون شفاهی؛ الگوی آزمون وکالت تغییر می‌یابد؟” به بررسی این موضوع پرداخته بود.
  • در بخشی از این گزارش تاکید شده بود: “هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار در پنجاه‌وچهارمین نشست خود، به استناد قانون اصلاح موادی 1 و 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی، 7 تصمیم را برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اتخاذ کرد که یکی از بندهای آن می‌تواند الگوی آزمون وکالت را با تغییرات گسترده همراه کند.
  • بند 7 این تصمیمات می‌گوید: “شرط نظر کارشناس، آزمون شفاهی و دیگر زمینه‌های اعمال سلیقه تا حد ممکن از شرایط صدور مجوز حذف شود.” این تصمیم در حالی از سوی هیئت مقررات‌زدایی اتخاذ شده است که در آزمون‌های وکالت که از سوی دو نهاد اصلی وکالت برگزار می‌شود، آزمون شفاهی پیش‌بینی شده است.”
  • البته آزمون شفاهی موردنظر در مرکز وکلای قوه قضائیه همان کارکرد مصاحبه شفاهی برای پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری را داشته که متقاضی تحصیل بعد از قبولی در کنکور باید صلاحیت علمی خود را به اساتید رشته‌های مورد تقاضا به اثبات برساند.
  • با این حال از حسن عبدلیان‌پور پرسیدیم، آیا برای پذیرفته‌شدگان در مرحله کتبی آزمون وکالت 1401 آزمون شفاهی یا صلاحیت‌سنجی دارید؟
  • رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در شرح موضوع حذف آزمون شفاهی برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا گفت: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به موجب ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه (مصوب 1379) تشکیل شده و تصویب و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور هم به‌عهده رئیس قوه قضائیه است بنابراین از تأسیس مرکز تا نحوه اداره آن‌ همچنین نحوه جذب متقاضیان، برگزاری آزمون، رسیدگی به تخلفات و … تماماً بر اساس آیین‌نامه اجرایی مصوب رئیس قوه قضائیه است.
  • وی افزود با اشاره به حذف آزمون شفاهی برای دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا، گفت: مطابق مواد 9 تا 14 آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور ابلاغی رئیس قوه قضائیه، پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه در صورت کسب حدنصاب علمی لازم در آزمون کتبی، وارد مرحله احراز صلاحیت عمومی (شامل استعلام از مراجع قانونی و تحقیق و گزینش) می‌شوند و در نهایت، صلاحیت اخلاقی و رفتاری پذیرفته‌شدگان توسط هیئتی تحت عنوان هیئت تعیین صلاحیت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
  • عبدلیان‌پور ادامه داد: بر همین مبنا و مطابق رویه معمول، به منظور احراز صلاحیت‌های عمومی مقرر در بندهای (ح) و (ط) ماده 5 آیین‌نامه اجرایی مرکز مصوب رئیس قوه قضائیه یعنی “نداشتن سوءشهرت و داشتن وثاقت و تعهد به اصل قانون اساسی” و احراز شرایط مندرج در بندهای (الف) و (ب) ماده 2 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376 مجلس شورای اسلامی یعنی؛ “اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام و اعتقاد و تعهد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه و قانون اساسی” پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت، گزینش خواهند شد و در نهایت صلاحیت اخلاقی و رفتاری پذیرفته‌شدگان توسط هیئت تعیین صلاحیت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
  • رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه تاکید کرد: صلاحیت علمی پذیرفته‌شدگان سابقاً در آزمون کتبی مورد سنجش قرار گرفته و ارزیابی و گزینشی که توسط مرکز در این مرحله صورت می‌پذیرد تنها به منظور احراز صلاحیت‌های عمومی پذیرفته‌شدگان است.

بیشتر بدانید:

دانلود دفترچه آزمون پروانه وکالت


سوالات متداول در مورد آزمون دریافت پروانه وکالت مرکز وکلا 

در ادامه پاسخ سوالات متداول در زمینه آزمون دریافت پروانه کارآموزی وکالت مرکز وکلا را می خوانید:

از آزمون پذیرش پروانه کارآموزی وکالت جامانده ام، زمان جدید ثبت نام چه موقع است؟

زمان ثبت نام آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت در سال 1402، در همین صفحه اطلاع رسانی می شود. در حال حاضر آزمون سال 1401 نیز مانند آزمون سال 1400 لغو شده و آزمون 1401 در سال 1402 برگزار می شود.

مقطع و رشته تحصیلی برای ثبت نام در آزمون پروانه کارآموزی وکالت چیست؟

سوال: مقطع و رشته تحصیلی مجاز برای شرکت در آزمون اخذ پروانه کارآموزی وکالت چیست؟
پاسخ کارشناس ایران استخدام: دارا بودن دانشنامه‌ لیسانس‌ یا بالاتر حقوق (از دانشکده های‌ حقوق داخل‌ یا خارج کشور که‌ مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری‌ باشد) یا دانشنامه‌ لیسانس‌ فقه‌ و مبانی‌ حقوق اسلامی‌ یا معادل آن از دروس حوزوی‌ و دانشگاهی‌ با تایید مرجع‌ صالح‌.


افراد دارای مدرک بالاتر از کارشناسی مجاز به شرکت در آزمون پروانه کارآموزی وکالت هستند؟
پاسخ کارشناس ایران استخدام: کسانی‌ که‌ فاقد مدرک کارشناسی‌ حقوق، فقه‌ و مبانی‌ حقوق اسلامی‌ یا معادل آن از دروس حوزوی‌ و دانشگاهی‌ با تایید مرجع‌ صالح‌ بوده و فقط‌ دارای‌ مدارک بالاتر آن هستند حق‌ شرکت‌ در آزمون را ندارند؛ بنابراین‌ از ارائه‌ مدارک بالاتر به‌ جز مدارک کارشناسی‌ عنوان شده خودداری‌ نمایند.

شرط سنی شرکت کنندگان در آزمون پروانه کارآموزی وکالت چیست؟

سوال: حداکثر سن برای شرکت کنندگان در آزمون اخذ پروانه کارآموزی وکالت چند سال است؟
پاسخ کارشناس ایران استخدام: پروانه‌ کارآموزی‌ وکالت‌ دادگستری‌ در حوزه قضائی‌ استان تهران فقط‌ به‌ کسانی‌ داده می‌شود که‌ هنگام ثبت‌ نام سن‌ آنها از چهل‌ سال تمام بیشتر نباشد و برای‌ سایر حوزه های‌ قضائی‌ پروانه‌ کارآموزی‌ به‌ کسانی‌ داده می‌شود که‌ هنگام ثبت‌نام سن‌ آنها از پنجاه سال تمام بیشتر نباشد.

سوال: حداقل سن برای شرکت کنندگان در آزمون اخذ پروانه کارآموزی وکالت چند سال است؟
پاسخ کارشناس ایران استخدام: حداقل‌ سن‌ شرکت‌ در آزمون در زمان ثبت‌ نام بیست‌ و چهار سال تمام شمسی‌ است‌.

مواد امتحانی آزمون پروانه کارآموزی وکالت؟

سوال: مواد امتحانی آزمون اخذ پروانه کارآموزی وکالت چیست؟
پاسخ کارشناس ایران استخدام: این آزمون کتبی و در این مرحله به صورت تستی بوده و ضرائب دروس آن به شرح ذیل می باشد:

ردیف نام دروس ضریب
1 حقوق مدنی 3
2 آیین دادرسی مدنی 3
3 حقوق تجارت 2
4 اصول استنباط حقوق اسلامی و متون فقه 1
5 حقوق جزای عمومی و اختصاصی 2
6 آیین دادرسی کیفری 2
7 حقوق اساسی 1

تبصره: سوالات هر یک از مواد آزمون از قلمرو قوانین و مقررات ذکر شده در ذیل هر عنوان و نیز آراء وحدت رویه مرتبط طرح می شود فهرست منابع در جدول پیوست شماره 1 این آگهی می باشد.

به این مقاله امتیاز دهید
منابع : ناموجود

جهت مشاوره در زمینه قبولی در آزمون پروانه وکالت مرکز وکلا

با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.

شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹

کانال تلگرام خبرینو
پیج اینستاگرام خبرینو
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نصب اپ دانش آموزی