تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران سال 1402-1403
در این مقاله قصد داریم تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران را شرح دهیم و به معرفی این بنیاد و تاریخچه تشکیل بنیاد شهید بپردازیم. بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمانی دولتی است که مسولیت آن ارائه تسهیلات و رسیدگی به امور ایثارگران و خانواده های شهدا در خلال جنگ تحمیلی می باشد. این نهاد در تاریخ 1358/12/22 با ادغام سه نهاد انقلابی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان جانبازان انقلاب اسلامی و ستاد رسیدگی به امور آزادگان تاسیس شد. این سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن بر اساس آیین نامه های نهاد های وابسته به ریاست جمهوری اداره میشود.
ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران با حکم ریاست جمهوری تحت عنوان رئیس بنیاد برای مدت 4 سال منصوب میشود و از سوی دیگر توسط رهبر جمهوری اسلامی، تحت عنوان نماینده ولی فقیه در بنیاد حضور دارد. هم اکنون ریاست بنیاد شهید در دولت سیزدهم بر عهده سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی است.
تاریخچه بنیاد شهید و امور ایثارگران
ایده اولیه بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۱۳۴۲ و بعد از تظاهرات ۱۵ خرداد، توسط گروهی از روحانیان مبارز به منظور رسیدگی به خانواده های شهدای این تظاهرات عنوان شد و پس از انقلاب اسلامی درتاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی و به ریاست مهدی کروبی، برای رسیدگی به وضعیت خانواده های شهدا و نیز رسیدگی به امور معلولین تاسیس شد.
این بنیاد در سال ۱۳۵۹ به سازمان بهزیستی ملحق شد و با آغاز حمله عراق به ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی و با توجه به افزایش مسولیت های این سازمان در دی ماه سال ۱۳۵۹، بنیاد شهید و امور ایثارگران از سازمان بهزیستی جدا شد و به صورت نهادی انقلابی وابسته به نخست وزیری درآمد. در سال ۱۳۶۷ به فرمان امام خمینی، امور جانبازان از بنیاد شهید جدا و به بنیاد مستضعفان واگذار شد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران
در تاریخ 19 اردیبهشت 1383 بر اساس فرمان رهبر جمهوری اسلامی و نیز مصوبه شورای عالی اداری، به منظور تجمیع نهادهای ایثارگران در ساختاری یکپارچه توسط دولت وقت تصویب شد. بدین ترتیب نام بنیاد شهید انقلاب اسلامی به بنیاد شهید و امور ایثارگران تغییر یافت.
در خصوص تامین اهداف بنیاد شهید و امور ایثارگران، واحد های مختلفی در این نهاد ایجاد شده است. مهم ترین واحد هایی که تحت سرپرستی بنیاد شهید فعالیت میکنند شامل واحد های فرهنگی، واحد مسکن، دایره ازدواج، مراکز پزشکی و سازمان اقتصادی می باشند که درسال 1383 با تحول ساختار سازمانی و تجمیع نهاد های ایثارگران، تغییراتی در واحد ها و سازمان های وابسته به آن شکل گرفت.
واحدهای تحت نظارت بنیاد شهید و امور ایثارگران | |
واحد مسکن |
واحد مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تامین مسکن خانواده ایثارگران و شهدای دفاع مقدس، از طریق ساخت خانه، تحویل زمین، پرداخت وام مسکن و ارائه انواع وام های اضطراری، تعمیرات مسکن، پرداخت اجاره بها و تامین مصالح ساختمانی فعالیت دارد. |
سازمان پزشکی شفا |
|
طرح شاهد |
پس از فرمان امام خمینی مبنی بر رسیدگی به امور خانوده ها و فرزندان شهدای جنگ تحمیلی، طرح شاهد با همکاری وزارتخانه های آموزش عالی کشور، درمان و آموزش پزشکی، فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش شکل گرفت. پس از آن مدارس شاهد برای ارائه خدمات آموزشی و پرورشی در بنیاد شهید و امور ایثارگران تاسیس شد. بنیاد شهید تا سال ۱۳۷۶ از طریق مدیریت این طرح در مجموع مالکیت ۷۱۶ مدرسه را در اختیار داشت. |
دانشگاه شاهد |
بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش آموزش عالی، با اختصاص سهمیه ویژه به خانوده و فرزندان ایثارگران در آزمون سراسری ورودی به دانشگاه های کل کشور و نیز با ارائه تسهیلات و خدمات آموزشی، در سال ۱۳۶۹ دانشگاه شاهد را تاسیس کرد. در حال حاضر این دانشگاه در رشته های مختلف فعالیت دارد و کانون های متعدد شاهد نیز زیر نظر این دانشگاه در سراسر کشور فعالیت میکنند. |
تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران
با توجه به خدمات ارزنده و احترام ایثارگران و جانبازان، قانونی تحت عنوان قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، در سال 1391 تصویب شد که در آن برخی امتیازات و قواعد و شرایط برخورداری از این امتیازها برای جانبازان، ایثارگران، خانواده های شهدا و مفقود الاثران زمان جنگ ذکر شد.
در این قسمت از تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران برای خانوده های شهدا و ایثارگران در سال 1402 و 1403 مطلع میشویم. بنیاد شهید و امور ایثارگران براي صيانت و رشد و اعتلاي مادي و معنوي خانوادههاي شاهد در زمينههاي زیر فعالیت هایی انجام داده است:
1-اختصاص کارت مترو و اتوبوس رایگان برای ایثارگران
2-ارائه وام و تسهیلات بانکی به ایثارگران
3-وام مسکن ایثارگران
4-تسهیلات بنیاد شهید برای خرید خودرو
**در ادامه هر کدام از تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران به طور کامل شرح داده شده است:
یکی از اولویت های برنامه های تسهیلات رفاهی بنیاد شهید اختصاص کارت رایگان وسایل نقلیه عمومی برای استفاده ایثارگران میباشد. این طرح از سال 1401 در حال انجام بوده و در برخی استانها از جمله استان تهران از طریق وزارت کشور و شهرداری ها اجرایی شده است.
سرپرست ادارهکل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ارائه وام و تسهیلات بانکی به ایثارگران شرح داد:
1- وام بانک دی
- به عنوان تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران، تسهیلاتی توسط بانک دی به ایثارگران اعطا میشود، با توجه به قراردادهایی که با بانکهای مختلف امضا میشود، هر ساله تسهیلاتی به صورت قرضالحسنه و عقود مبادلهای با نرخ تسهیلات سود ۱۸ درصد، برای ایثارگران تخصیص مییابد که در حال حاضر از بانک دی اعتباراتی در این دو بخش اخذ و توزیع شده و ایثارگرانی که نیازمند این وامها هستند با مراجعه به شعبه نزدیک محل سکونت خود و درخواست دریافت وام از این تسهیلات که سقف آن در حال حاضر از جانب بانک دی و کارت مراوده یا خرید کالا تا سقف معین تعیین شده است، دریافت کنند.
- وی ادامه داد: در ارائه وامهای قرضالحسنه با محدودیتهایی مواجه هستیم و استانها با توجه به نیاز فرد اولویتبندیهایی انجام میدهند اما در بحث عقود مبادلهای وضعیت مناسبتر است و در چند ماه آینده مبلغی تخصیص خواهد یافت البته باید توجه کرد به دلیل اینکه این اعتبارات بانکی است، پرداخت در شعبات بانکها تابع ضوابط و مقررات بانک است و البته بنیاد برای تسهیل شرایط اعطای آنها تلاش میکند.
- ایشان در مورد ضمانت این تسهیلات گفت: دولت اقداماتی را در خصوص حذف ضمانت برای کارکنان دولت انجام داده و برای ایثارگرانی که از بانک دی حقوق دریافت میکنند ضمانت سادهتر خواهد بود، اما کسانی که غیر از این بانک حقوق دریافت میکنند، باید ضامن معتبری برای دریافت تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی کنند.
2- وام بانکی ازدواج ایثارگران
- وام ازدواج ایثارگران به ایثارگران و فرزندان آنها تعلق میگیرد و مبلغش دو برابر وام ازدواج افراد عادی است.
- براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی، وام ازدواج ایثارگران در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۶۰ میلیون تومان است و به هر نفر ۱۸۰ میلیون تومان داده میشود.
- گر سن مرد کمتر از ۲۵ باشد و سن زن کمتر از ۲۳ باشد، به هر نفر ۲۲۰ میلیون داده میشود.
- فراموش نکنید که برای دریافت وام ازدواج ایثارگری تاریخ عقد شما مهم است و باید حداکثر دو سال از تاریخ عقدتان گذشته باشد تا وام به شما تعلق بگیرد.
- برای ثبتنام وام ازدواج ایثارگران باید به سامانه وام ازدواج مراجعه کنید.
3- وام بانکی خود اشتغالی ایثارگران
- یکی دیگر از تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران، وام بانکی خود اشتغالی است. اگر جانبازان و خانوادهی آنها بخواهند کسبوکار خودشان را راهاندازی کنند، میتوانند از صندوق اشتغال و کارآفرینی کشور وام بگیرند.
- آخرین مبلغ وام خود اشتغالی ایثارگران در سال ۱۴۰۱، برای کارفرمایان ۲ میلیارد و برای کسبوکارهای خویشفرما ۱۵۰ میلیون تومان بود. سود این وام ۴ درصد است و برای ثبتنام آن باید به سامانه جامع اشتغال مراجعه کنید.
- در سالهای پیش بانکهای دی، توسعهی تعاون و بانک کشاورزی به ایثارگران وام خود اشتغالی میدادند.
کدام بانک ها به ایثارگران وام می دهند؟
افرادی که دارای درصدی از جانبازی هستند و یا از ایثارگران دوره جنگ تحمیلی هستند، می توانند بنابر دستور بانک مرکزی جمهوری اسلامی وام دریافت نمایند. ولی چه بانکی هایی انواع وام ها را به ایثارگران می دهند؟
1-بانک دی
2-بانک قرض الحسنه رسالت
3-بانک سپه
بانک دی:
یکی از بانک هایی که تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران را ارائه می دهد، بانک دی می باشد. متقاضیان گرامی می توانند برای دریافت وام با کارت ایثارگری به بانک دی مراجعه نمایند.
- ایثارگران می توانند وامی تا سقف 100 میلیون تومان را بدون داشتن ضامن دریافت نمایند.
- خانواده شهدا و ایثارگران می توانند با ارائه مدارکی چون گواهی کسر از حقوق و معرفی نامه وام مورد نظر خویش را دریافت کنند.
- برای دریافت وام تا سقف 50 میلیون تومان فقط نامه کسر از حقوق مورد نیاز می باشد.
- برای دریافت وام تا سقف 100 میلیون تومان تنها ارائه نامه ی کسر از حقوق به همراه چک یا سفته مورد نیاز می باشد.
بانک قرض الحسنه رسالت:
یکی دیگر از بانک هایی که تسهیلات مختلف به ایثارگران ارائه می دهد بانک قرض الحسنه رسالت است. ایثارگرانی که در این بانک حساب دارند، در صورت خوش حساب بودن، به عنوان تسهیلات بنیاد شهید، وامی تا سقف 50 میلیون تومان و بدون کارمزد می توانند دریافت کنند.
بانک سپه:
بانک سپه نیز به افراد دارای معرفی نامه از مرکز بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و یا کمیته امداد، تا سقف 100 میلیون تومان وام خوداشتغالی و قرض الحسنه پرداخت می کند.
- ایثارگرانی که تمایل به دریافت وام خوداشتغالی بانک سپه دارند، باید در یکی از شعبه های این بانک حساب قرض الحسنه داشته باشند. (در صورتی که حساب قرض الحسنه ندارید، می بایست افتتاح نمایید.)
- برای دریافت این وام نیازمند داشتن ضامن معتبر و سند ملکی خواهید بود.
وام مسکن نیز از جمله امتیازات و تسهیلات بنیاد شهید است که در اختیار ایثارگران قرار میگیرد؛ البته به شرطی که شرایط ثبت نام برای دریافت آن را داشته باشند و درخواست خود را برای دریافت وام، کاملا مطابق نحوه و مراحل مخصوص ثبت نام این وام انجام دهند.
در این مقاله، قصد داریم بگوییم که وام مسکن ایثارگران چیست، مشمولین آن چه کسانی هستند، سامانه ثبت نام برای دریافت آن چه سامانه ای است و شرایط دریافت این وام چیست.
به طور معمول، زمان ثبت نام وام مسکن از تیر ماه هر سال تا خرداد ماه سال بعد است، سود این وام 4 درصد و بازپرداخت آن 20 ساله می باشد که میزان سود و سال بازپرداخت بسته به نرخ تورم و قواعد و بخشنامه های بانکی، سالانه اندکی تغییر پیدا خواهند کرد.
این وام یکی از انواع وام ها و تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران، در راستای کمک به خرید یا ساخت مسکن ایثارگرانی است که مسکن مناسب یا مسکن شخصی ندارند و یا در صورت دریافت تسهیلات مسکن، پیش از این موفق به تهیه یا ساخت مسکن نشده اند. در ادامه در خصوص مشمولین این وام و شرایط دریافت این تسهیلات، توضیح خواهیم داد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، در مورد تسهیلات بنیاد شهید بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
|
وام مسکن ایثارگران به چه کسانی تعلق می گیرد
وام مسکن ایثارگران از جمله تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران است که به مشمولین واجد شرایط، نظیر جانبازان 25 درصد به بالا در راستای خرید یا ساخت خانه، اعطا شده و سقف میزان تسهیلات آن، بسته به جمعیت شهری که متقاضی در آن، قصد ساخت یا خرید مسکن را دارد. نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۲ نیز با مراجعه به سامانه مخصوص این امر و تکمیل فرم تقاضای دریافت وام خواهد بود.
در این بخش، قصد داریم تا در خصوص مشمولین این وام، صحبت کرده و به این پرسش پاسخ دهیم که وام مسکن ایثارگران به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت بر اساس آیین نامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، مشمولین وام مسکن ایثارگران، عبارتند از:
سامانه وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۲
بنیاد شهید و امور ایثارگران برای رفاه حال ایثارگران، سامانه مخصوصی برای اعطای خدمات الکترونیکی در زمینه اعطای تسهیلات بنیاد شهید به ایثارگران و خانواده شهدا و جانبازان راه اندازی نموده است که این سامانه، در زمینه وام مسکن ایثارگران نیز اعطای خدمات الکترونیکی می نماید.
متقاضیان ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۲ باید به سامانه وام مسکن ایثارگران یا همان سامانه ایثار به آدرس isaarit.isaar.ir مراجعه کرده و پس از ثبت نام در سامانه، از طریق انتخاب گزینه “سامانه ایثار من” از خدمات سایت بهره مند شوند.
علاوه بر امکان ثبت درخواست وام ایثارگری، درخواست صدور کارت ایثارگری، امکان پرسش و پاسخ در خصوص مسائل مربوط به ایثارگران و دریافت فیش حقوقی ایثارگران، از دیگر امکانات این سامانه بوده که با ورود و ثبت نام در آن در دسترس متقاضی خواهد بود.
شرایط دریافت وام مسکن ایثارگران 1402
چنانچه مشمولین دریافت وام مسکن ایثارگران، بخواهند اقدام به ثبت نام برای دریافت این وام کنند باید از شرایط دریافت تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص وام مسکن ایثارگران برخوردار باشند، در غیر این صورت حتی در صورتی که شخص در گروه کسانی باشد که وام به او تعلق می گیرد نمی تواند از وام بهره مند شود این شرایط عبارتند از:
1- جانبازان 25 درصد به بالا، آزادگان، خانواده شهدا و مفقود الاثر ها (فرزند، همسر، والدین) و خانواده جانبازان و آزادگان متوفی ای که تا پیش از فوت از وام مسکن ایثارگران، استفاده نکرده است، باشد.
2- افراد مشمول فاقد مسکن بوده یا مسکن آنان نامناسب باشد و تا زمان درخواست وام نیز از تسهیلات مسکن ایثارگری استفاده نکرده باشند؛ مگر اینکه متقاضی جانباز 70 درصد به بالا بوده، مسکن مناسبی نداشته و تسهیلات قبلی خود را پرداخت نموده باشد.
4- متقاضی، سند زمین یا ملکی که خریداری کرده یا در حال ساخت است را به عنوان تضمین به بانک ارائه دهد و توان بازپرداخت وام با سود ۴ درصد را داشته باشد؛ شایان ذکر است در مناطقی که همه اسناد به صورت دستی و قولنامه هستند، سند دستی نیز توسط بانک پذیرفته خواهد شد.
نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۲
پس از توضیح در خصوص شرایط دریافت تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران و وام مسکن ایثارگران 1402 و سامانه ثبت نام آن، در ادامه قصد داریم تا در خصوص نحوه ثبت نام این وام از طریق سامانه مخصوص آن صحبت کنیم و مراحل آن را به همراه راهنمای تصویری ارائه دهیم. نحوه ثبت نام برای دریافت تسهیلات وام مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۲ مطابق مراحل زیر می باشد:
متقاضیان گرامی دریافت تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران و وام ایثارگری میتوانند برای ثبت نام در سامانه ایثار من با شماره تماس ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس حاصل نمایند. مشاوران این مرکز از طریق سیستم مشاوره تلفنی پاسخگوی تمامی سوالات ایثارگران در سراسر کشور می باشند.
|
میزان وام مسکن ایثارگران
پس از توضیح پیرامون نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران در سال 1402 در این بخش قصد داریم تا در خصوص میزان این وام صحبت کنیم و بگوییم که هر ایثارگر واجد شرایط، تا چه مبلغی امکان دریافت وام خرید یا ساخت مسکن را از بانک های مورد تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهد داشت.
افزایش سقف وام مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۲
یکی از پرسش های رایج در خصوص وام مسکن ایثارگران این است که آیا سقف میزان تسهیلات بنیاد شهید برای این وام در سال ۱۴۰۲ افزایش داشته یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ مستند قانونی این افزایش سقف میزان تسهیلات چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، مبلغ این وام برای سال ۱۴۰۲ هنوز اعلام نشده و به محض اعلام متن مقاله بروزرسانی خواهد شد.
واگذاری خودرو به ایثارگران
بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ وزارت صمت مکلف است از طریق شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و سایپا از محل تولید محصولات ملی خود به تعداد ۱۰ هزار دستگاه خودرو نسبت به فروش خودرو به همسر، فرزندان و والدین شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر دارای محدودیتهای جسمی و حرکتی و جانبازان ۵۰ درصد و بیشتر با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تقسیط ۵ ساله و کارمزد ۴ درصد از محل تسهیلات قرضالحسنه تبصره ۱۶ اقدام کند.
با توجه به تعداد و نوع خودرو و شرایط اعلامشده، لازم است هماهنگیهای لازم برای معرفی ایثارگران از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزارتخانه ذیربط، خودروسازان و سیستم بانکی انجام شود و تصویب آئیننامه اجرایی تبصره ۱۶ به بانک مرکزی و سایر دستگاهها ابلاغ شده است./تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران
متقاضیان گرامی دریافت وام و تسهیلات بنیاد شهید و امور ایثارگران میتوانند برای ثبت نام در سامانه ایثار من با شماره تماس ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس حاصل نمایند. مشاوران این مرکز از طریق سیستم مشاوره تلفنی پاسخگوی تمامی سوالات در خصوص تسهیلات بنیاد شهید در سراسر کشور می باشند.
جهت مشاوره در زمینه ثبت نام برای دریافت تسهیلات بنیاد شهید در سامانه ایثار من
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :