قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران در سال 1402-1403
در این مطلب همه چیز درباره تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران را می خوانید همچنین بخشنامه جدید تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگرانرا در اختیار متقاضیان تبدیل وضعیت قرار داده ایم.
بر اساس بخشنامه قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران که به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است و همه دستگاههای مشمول قانون موظف هستند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای این منظور در چهارچوب دستورالعمل مشترک سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور انجام دهند.
همچنین به استناد بند (د) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و بند (و) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، دستگاههای اجرایی موظف هستند که نسبت به استخدام و نیز تبدیل وضعیت استخدامی تمامی مشمولان ماده (۲۱) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران به صورت استخدام رسمی اقدام کنند.
قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران
قانون تبدیل وضعیت جانبازن و ایثارگران در بودجه 1402 منجر به تعیین تکلیف قرارداد نیروهای قراردادی، پیمانی و شرکتی میشود. بدین صورت که قرارداد کار آن ها، از حالت قراردادی، پیمانی و یا شرکتی به حالت رسمی، تبدیل شود.
با توجه به اینکه در سال 1399 این قانون بصورت کامل اجرا نشد، اما عده ای مشمول تبدیل وضعیت شدند و قراردادشان به رسمی تغییر کرد. بر اساس اخبار منتشر شده، قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران از سال 1403 توسط بنیاد شهید اجرایی خواهد شد. این سازمان در تلاش برای اجرای مجدد قانون تبدیل وضعیت ایثارگران است.
اگر می خواهید از آخرین تغییرات قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران مطلع شوید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید، همچنین می توانید سوالات و ابهامات خود را در این زمینه به صورت تلفنی مطرح نمایید. جهت تماس از طریق تلفن ثابت با شماره تلفن ده رقمی مندرج د رهمین صفحه تماس بگیرید، کارشاسان این سامانه از طریق سیستم مشاوره تلفنی، راهنما و پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند. توجه داشته باشید که این سامانه خصوصی است و ارتباطی با ارگان های دولتی، نظامی و … ندارد.
بیشتر بدانید: سایت ایزیکاتو ایثارگران و جانبازان
تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران شامل چه کسانی می شود؟
تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران در سال آینده شامل کسانی می شود که تا پایان سال 1400 در دستگاهی مشغول به کار بودهاند؛ بنابراین سازمان هایی که این حکم قانونی را اجرایی نکرده اند مکلف به اجرای این قانون هستند.
آنهایی که استخدام تاریخ 30 بهمن 1400 بودهاند، این تبدیل وضعیت جزء حقوق مکتسبه آنها محسوب میشود.
مشمولان قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران عبارتند از:
1- جانبازن
2- آزادگان
3- همسر و فرزندان شهدا
4- همسر و فرزندان جانبازان 25 درصد و بیشتر
5- همسر و فرزندان آزادگان با مدت اسارت یکسال و بیشتر
6- فرزندان جانباز کمتر از 25 درصد
7- فرزندان آزادگان با مدت اسارت کمتر از یکسال
8- شخص رزمنده و همسر وی که سابقه حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه و یا 8 ماه حضور غیر داوطلبانه در جبهه را دارد.
9- خواهر و برادر شهید
بیشتر بدانید: صدور کارت ایثارگری رزمندگان توسط سپاه
در بخشی از این طرح آمده: «دستگاههای اجرایی موظفند حداقل ۲۵ درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهدا، فرزندان جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل ۵ سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرایط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام کنند. ۵ درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازم است.»
|
این قانون در ابتدا تنها مشمول نیروهای شرکتی دستگاههای دولت میشد، اما به دلیل تعداد زیاد افراد مشمول این قانون، هر سال دامنه این قانون افزایش پیدا کرد، به طوری که اکنون تمامی نیروهای غیررسمی شاغل در دستگاههای دولتی، در صورت داشتن تمام شرایط، مشمول قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران خواهند شد.
نکته جدید در خصوص قانون تبدیل وضعیت این است که اخیراً رانندههای استیجاری دستگاهها نیز مشمول این قانون شدهاند اما به دلایل مختلف مشمول شدن این افراد با شرایط ویژه، به سازمان مدیریت و برنامهریزی واگذار شده است. بسیاری از ایثارگران منتظر تصویب قانون ساماندهی وضعیت استخدامی خود هستند.
جدیدترین بخشنامه تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران
بخشنامه تبدیل وضعیت جانباران و ایثارگران برای استخدام رسمی که به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است. همه دستگاههای مشمول قانون موظف هستند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای دستورالعمل مشترک سازمانهای “برنامه و بودجه کشور” و “سازمان اداری و استخدامی کشور” انجام دهند.
این بخشنامه آخرین و جدیدترین بخشنامه ابلاغ شده است و تاکنون بخشنامه ای جدیدی ابلاغ نشده است، بنابراین همین بخشنامه هم اکنون اجرا میشود درصورت ابلاغ بخشنامه جدید، سعی می کنیم در همین صفحه به روزرسانی انجام دهیم:
در راستای اجرایی کردن ماده 43 قانون بودجه کل کشور، موضوع بخشنامه شماره 13758، بخشنامه 69405 و بخشنامه 68135 با رعایت موارد زیر، انجام می گردد:
افراد مشمول قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران که در ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مورد اشاره قرار گرفته اند، در صورتی مشمول تبدیل وضعیت می شوند که تا پایان بهمن ماه سال 1400، در دستگاه مربوطه خود مشغول به کار باشند.
بانک ها، شرکت ها و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت نیز باید، حکم بند قانونی فوق را رعایت کرده و مشمول آن، می باشند.
تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران، به معنای ارتقای شغلی افراد تبدیل وضعیت شده نمی باشد؛ اما این امر، بعد از تبدیل وضعیت، ممکن است.
|
شرایط تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران
با توجه به تبصره 20 قانون بودجه، بر اساس حکم بند (د) تبصره 20 قانون بودجه، همچنین بند (و) تبصره 20 قانون بودجه، شرایط تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران را در ادامه شرح داده ایم:
- برخورداری از شرایط و صلاحیت های عمومی
- داشتن مدارک وضعیت ایثارگری
- مدارک تحصیلی
تبدیل وضعیت فرزندان جانبازان و ایثارگران
بر اساس ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان 25 درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آزادگان با مدت اسارت یکسال و بیشتر، فرزندان جانباز کمتر از 25 درصد، فرزندان آزادگان با مدت اسارت کمتر از یکسال، شخص رزمنده و همسر وی که سابقه حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه و یا 8 ماه حضور غیر داوطلبانه در جبهه را دارد مشمول قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران می شوند.
اگر فرزندان جانبازان و ایثارگران که در این قسمت به آنها اشاره کردیم، تا پایان بهمن ماه سال 1400 در دستگاه مربوطه، مشغول به کار بوده اند و از صلاحیت های عمومی برخوردار باشند، می توانند درخواست خود را مبنی بر تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران، به واحد منابع انسانی مربوطه ارائه دهند.
این طرح برای فرزندان جانبازان و ایثارگران گرامی نیازمند مدارکی است. در ادامه مدارک لازم برای تبدیل وضعیت فرزندان جانبازان و ایثارگران را شرح داده ایم:
1- درخواست تبدیل وضعیت
2- مدارک تحصیلی
3- مدارک سوابق ایثارگری پدر
4- معرفی نامه از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران که در آن درصد جانبازی، رزمندگی، مدت اسارت و… درج شده باشد.
در این مقاله به شرح قانون تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران پرداختیم. همچنین شرایط تبدیل وضعیت فرزندان جانبازان و ایثارگران گرامی را شرح داده ایم. چنانچه مشمولان تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران، سوال و ابهامی در این زمینه دارند می توانند با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس بگیرند. کارشناسان این مرکز از طریق سیستم مشاوره تلفنی از ساعت هشت صبح تا دوازده شب پاسخگوی سوالات شما عزیزان در سراسر کشور هستند.
در ادامه بخوانید: افزایش وام مسکن ایثارگران
جهت مشاوره در زمینه شرایط تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :