بهترین رشته دانشگاه آزاد بهترین و پردرآمدترین در سال 1403
اگر می خواهید بدانید بهترین رشته دانشگاه آزاد “بهترین و پردرآمدترین رشته” در سال 1403 کدام است، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این خبر با ما همراه باشید. رییس دانشگاه آزاد اسلامی بهترین رشته های دانشگاه آزاد برای رشته های مختف را اعلام کرد و گفت در ۲۰ سال گذشته رشتههای ریاضیات و علوم کاربردی، عمران، برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مدیریت و زبانهای خارجه بهترین رشته های دانشگاه آزاد برای داوطلبان بوده و بیشترین دانشجو را به خود اختصاص داده است.
انتخاب رشته داوطلبان ممکن است تعیین کننده آینده شغلی و اجتماعی آنها باشد، بنابراین مهم است که داوطلبان هنگام انتخاب رشته به درک میزان سودمندی رشته ای که انتخاب می کنند رسیده باشند.
در گذشته شاید بسیاری از دانشجویان فقط به مدرک تحصیلی توجه میکردند اما امروز جوانان به میزان اعتبار مدرک تحصیلی در جامعه نگاه میکنند. مهم است که در ازای زمان و هزینه ای که صرف می کنند بعد از فارغ التحصیلی به چه جایگاه اجتماعی و درآمدی می رسند. پس دیگر ظواهر ملاک انتخاب رشته نیست و داوطلبان با در نظر گرفتن جایگاه و رتبه دانشگاه انتخاب رشته نمی کنند.
انتخاب بهترین رشته دانشگاه آزاد 1403-1404
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به آمار و ارقام ورودی دانشگاهها در سال تحصیلی گذشته گفت، انتخاب رشته، عمل فردی است که آثار و پیامدهای اجتماعی دارد، برآیند عمومی انتخاب رشته در میانه تحصیل برای آینده کشور تعیینکننده است. به عنوان نمونه؛ آمار ورودی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سال تحصیلی قبل نشان میدهد که:
انتخاب رشته کاردانی:
۱۹۱ هزار ورودی مقطع کاردانی بوده اند. ۸۶ هزار و ۳۳۰ دانشجو در رشتههای علوم انسانی انتخاب رشته کردهاند. این در حالی است که مجموع ورودی دانشجویان این مقطع برای رشتههای مختلف به شرح زیر بوده است:
- متقاضیان تحصیل در رشته های علوم پایه ۱۷۱ نفر
- متقاضیان تحصیل رشته های کشاورزی و دامپروری ۳ هزار و ۹۰۰ نفر
انتخاب رشته کارشناسی:
در مقطع کارشناسی از مجموع ۶۴۸ هزار ورودی، بیش از ۳۷۶ هزار دانشجو در رشتههای علوم انسانی انتخاب رشته کرده اند. این در حالی است که مجموع ورودی دانشجویان این مقطع برای رشتههای مختلف به شرح زیر بوده است:
- متقاضیان تحصیل در رشتههای علوم پایه حدود ۴۱ هزار دانشجو
- متقاضیان تحصیل در رشته های فنی و مهندسی ۱۳۷ هزار دانشجو
معرفی بهترین رشته دانشگاه آزاد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی پرطرفدارترین و بهترین رشته دانشگاه آزاد در ۲۰ سال گذشته، را اعلام کرد. او گفت در طول ۲۰ سال گذشته، بهترین رشتههای دانشگاه شامل رشته های گروه های تحصیلی زیر بوده اند:
ریاضیات و علوم کاربردی، عمران، برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مدیریت و زبان های خارجه
این در حالی است که از میان ۶۰ رشته تحصیلی مربوط به ورودی سال تحصیلی سال قبل، رشتههای حقوق، حسابداری، علوم تربیتی، کامپیوتر، روانشناسی و مدیریت در جایگاه شش رشته دارای اقبال اجتماعی قرار گرفته است.
این اتفاق در دانشگاههای دولتی هم به همین شکل است و آینده این وضع بسیار خطرناک بوده و ادامه این روند به معنی فاجعه برای کشور است.
کم طرفدارترین رشته های دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه آزاد گفت در طی سالهای اخیر بعضی از رشته ها در لیست کم طرفدارترین رشته های دانشگاه آزاد قرار گرفته اند. این رشته ها شامل موارد زیر می باشند:
ایشان خاطرنشان کرد: اقبال اجتماعی نسبت به رشتههای عمران، برق، مکانیک، صنایع و حتی تاریخ، ادبیات و فلسفه بسیار کاهش یافته و با این روند، یک دانشگاه جامع نمیتواند به حیات خود ادامه دهد چرا که جوانان تصور میکنند که فقط مدیران، روانشناسان و حسابداران دارای درآمد و شغل مناسب هستند و از این رو به این رشتهها تمایل پیدا کردهاند. این در حالی است که کشور با این مدل اداره نمیشود. کشوری که توزیع منابع انسانی در آن درست نباشد، مانند یک فرد سرطانزده است.
- رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه نگاه مردم به سودمندی رشتهها تغییر کرده و انتخاب آنها عوض شده است، گفت: اشکال این تغییر ذائقه به آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور برمیگردد. آموزش و پرورش در عدم هدایت تحصیلی دانشآموزان، احاطه جریان تربیت فضای مجازیمحور و افت دانشهای پایه در دانشآموزان مقصر بوده و آموزش عالی نیز در مدیریت غیرعلمی نظام آموزشی، توجه به جریان ارتقای استاد به جای شاگردپروری و اصرار بیجا بر شیوههای آموزشی غلط در ایجاد این تغییر ذائقه نقش داشتهاند.
- وی با اشاره به توزیع دانشآموزان متوسطه دوم کشور گفت: در حوزه آموزش و پرورش شاهد افت دانش ریاضی در مدرسه، کاهش شدید تعداد دانشآموزان ریاضی، عدم هدایت استعدادها و غلبه آموزش غیررسمی بر آموزش رسمی دانشآموزان هستیم. این موضوع باعث شده که تنها ۱۸ درصد دانشآموزان در حال تحصیل رشته ریاضی را انتخاب کنند. درمقابل آن، ۲۷ درصد علوم تجربی و ۲۴ درصد نیز علوم انسانی را برگزیدهاند.
- رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در حوزه آموزش عالی نیز اتفاقی که درباره مقاطع تحصیلی افتاد، لوزی شکل کردن مقاطع کارشناسی تا دکتری بود در صورتی که این مدل باید به صورت هرمی باشد که در قاعده آن کاردانی و کارشناسی قرار میگیرد که باید منجر به اشتغال شده، در میانه هرم کارشناسی ارشد قرار دارد که توجه آن به پژوهشگری است و در رأس هرم نیز دکتری تخصصی است که به اشتغال خواهد انجامید.
- وی خاطرنشان کرد: در دوره تحصیلات عالی باید تأکید آموزشی بر تهییج پژوهش و قابلیت آن در ایجاد درک بهتر از خود و دنیای پیرامون باشد. این تمرکز نباید بر گردآوری دانش دادهای که از طریق منابع دیجیتال و هوش مصنوعی به طریق فزاینده و بهتری تأمین میشود، قرار گیرد بلکه باید در آموزش ایدههای بزرگ و چگونگی توسعه آنها و روشهای درک و حل مسئله قرار گیرد.
در ادامه بخوانید: سامانه پایش سلامت دانشگاه آزاد
جهت مشاوره در زمینه انتخاب رشته در دانشگاه آزاد بدون کنکور و با کنکور
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :