جهت مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد

با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.

شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹

کد خبر : 73820

انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، پس از برگزاری نوبت دوم آزمون، از طریق سایت سنجش اعلام می شود. در این زمان، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما، اقدام به انتخاب رشته کنند. در این مقاله به شرح جزئیات انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، پرداخته ایم.


زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

براساس جدول مندرج در دفترچه ثبت نام کنکور، زمان انتخاب رشته کنکور سراسری نوبت اول ۱۴۰۳، نیمه دوم مرداد ماه 1403 می باشد. زمان دقیق انتخاب رشته کنکور، پس از برگزاری آزمون از طریق سایت انتخاب رشته کنکور سراسری، اعلام خواهد شد. در ادامه جدول زمانبندی فرآیند های کنکور 1403 را قرار داده ایم:

انتخاب رشته کنکور سراسری

انتخاب رشته بعد از نتایج اولیه کنکور سراسری 1403 خواهد بود و این نتایج در نیمه دوم خرداد ماه 1403 اعلام می شود. پس از آن کارنامه نهایی داوطلبان در نیمه دوم مردادماع منتشر می شود. این کارنامه شامل اطلاعاتی همچون مشخصات داوطلب، اطلاعات گروه ازمایشی امتحانی، مجاز و یا غیر مجاز بودن انتخاب رشته متقاضی در دوره های روزانه و غیر روزانه، رتبه و نمره کل متقاضی و کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد می باشد.

پس از دریافت این کارنامه متقاضیان مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری، می توانند اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته خود در سایت سنجش کنند. نتایج نهایی در نیمه دوم شهریور 1403 به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. در این بخش نمونه کارنامه رشته تجربی را مشاهده می کنید:

کارنامه نهایی کنکور



دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

متقاضیان لازم است قبل از شروع مراحل انتخاب رشته، دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، را به دقت مطالعه کرده، الویت های خود را مشخص کرده و سپس با مراجعه به سامانه انتخاب رشته، مراحل را تکمیل نمایند. در حال حاضر دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ منتشر نشده است، به همین دلیل در این قسمت دفترچه راهنما انتخاب رشته سال 1402 را به تفکیک رشته برای آشنایی بیشتر داوطلبان، قرار داده ایم:



انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

کنکور سراسری و دانشگاه آزاد با هم ادغام شده اند و با یک آزمون مشترک برگزار می شوند اما زمان و سایت انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد متفاوت است. برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۳، لازم است متقاضیان پس از دریافت نتایج اولیه، به سایت دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org مراجعه کرده و اقدام به پر کردن فرم انتخاب رشته کنید. زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد معمولا همزمان با انتخاب رشته دانشکاه های سراسری می باشد.


نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳

در این قسمت نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، را همراه با راهنمای تصویری شرح داده ایم. در زمان اعلام شده از سوی سازمان سنجش، در صورتی که مجاز به انتخاب رشته شده اید، لازم است ابتدا با کلیک برروی لینک زیر، وارد سایت انتخاب رشته کنکور شده و طبق مراحل زیر اقدام به انتخاب رشته خود کنید:


🔸پس از ورود به سایت انتخاب رشته، برروی گزینه “سراسری” کلیک کنید:

انتخاب رشته کنکور سراسری 1403





🔸سپس از منوی اطلاعیه های آزمون سراسری، لینک فعال سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری را انتخاب نمایید و در مرحله بعد نیز همین گزینه را انتخاب کنید:

انتخاب رشته کنکور سراسری





🔸پس از ورود به سامان انتخاب رشته، کد ملی، رمز عبور و کد امنیتی را وارد کرده و برروی گزینه “ورود” کلیک کنید: 

انتخاب رشته کنکور سراسری





🔸در مرحله بعدی، برروی گزینه “انتخاب رشته” کلیک کنید:

انتخاب رشته کنکور سراسری

🔸در مرحله بعد فرم انتخاب رشته را طبق الویت های خود با حداکثر 150 کدرشته محل، تکمیل کنید و فایل انتخاب رشته و کد رهگیری خود را دریافت کنید.


موارد موثر در انتخاب رشته کنکور سراسری

موارد مختلفی از جمله انواع سهمیه ها، بومی و غیربومی بودن متقاضیان برروی انتخاب رشته کنکور سراسری و نتایج نهایی آزمون، تاثیر دارد. در ادامه این موارد را به طور کامل شرح داده ایم:

☀️تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری:

سهمیه های مختلفی برروی نتیجه کنکور متقاضیان اثر گذار است. از مهمترین این سهمیه ها با توجه به دفترچه ثبت نام کنکور 1403 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔸سهیمه رزمندگان

🔸25 درصد ظرفیت برای همسر و فرزندان جانبازان بالای 25 درصد و فرزندان شهدا و آزادگان

🔸5 درصد ظرفیت برای همسر و فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان با حضور داوطلبانه بالای 6 ماه در جبهه

🔸 سهمیه خانوداه شهدا

🔸سهمیه بهیار

🔸 سهمیه مناطق

🔸کارمندان



☀️استان بومی و قطب بومی متقاضی:

به جهت مشکلاتی به دلیل دوری دانشجویان از محل زندگی و خانواده، سازمان سنجش پذیرش برخی از رشته محل ها را به صورت بومی گزینی انجام می دهد. این نحوه پذیرش به چند دسته استان، ناحیه و قطب تقسیم می شود که در ادامه تمامی این موارد را می خوانید:

🔸بومی استانی:

پذیرش رشته هایی که در اکثر استان های کشور، وجود داشته و از نظر کاربردی نیاز به متخصص بومی دارند، به صورت بومی استانی انجام می شود. به این صورت ک اگر رشته ای 60 نفر ظرفیت داشته باشد، 50 نفر از بومی های آن استان و 10 نفر از متقاضیان استان های دیگر پذیرش می شوند. پذیرش تمامی رشته های دوره شبانه و نیمه حضوری به صورت بومی استانی می باشد.

🔸بومی ناحیه ای:

استان های نزدیک به هم، یک ناحیه را تشکیل می دهند، پذیرش رشته هایی که در یک استان از چند استان نزدیک به هم وجود دارد به صورت بومی ناحیه ای انجام می شود. در ادامه جدول نواحی کشور را قرار داده ایم:

ناحیه استان
ناحیه 1 تهران، البرز، سمنان، قم، قزوین، زنجان و مرکزی
ناحیه 2 آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل
ناحیه 3 یزد، اصفهان و چهار محال بختیاری
ناحیه 4 کرمان و سیستان و بلوچستان
ناحیه 5 هرمزگان، بوشهر، فارس و کهکیلویه و بویر احمد
ناحیه 6 همدان، کرمانشاه و کردستان
ناحیه 7 ایلام، لرستان و خوزستان 
ناحیه 8 خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی
ناحیه 9 مازندران، گلستان و گیلان

🔸بومی قطبی:

پذیرش رشته هایی که در یک ناحیه از چند ناحیه نزدیک به هم وجود دارد به صورت بومی قطبی انجام می شود. در این قسمت جدول دسته بندی قطب های کشور را مشاهده می کنید:

قطب استان
قطب 1 تهران، البرز، سمنان، قم، قزوین، زنجان، مرکزی، مازندران، گلستان و گیلان
قطب 2 خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان
قطب 3 آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان، کرمانشاه و کردستان
قطب 4 ایلام، لرستان، خوزستان، یزد، اصفهان و چهار محال بختیاری
قطب 5 هرمزگان، بوشهر، فارس و کهکیلویه و بویر احمد

انتخاب رشته کنکور سراسری دوره های مختلف

متقاضیان می توانند در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، در دوره های مختلف دانشگاه ها اقدام به انتخاب رشته در سایت سنجش کنند. در ادامه مقاله تمامی دوره های دانشگاه ها را شرح داده ایم. همچنین در ادامه نکات مهم در انتخاب رشته در دوره های مختلف را نیز می خوانید.

🔸دوره روزانه:

از آنجایی که تحصیل در دوره روزانه بدون پرداخت شهریه می باشد، داوطلبان بسیاری متقاضی تحصیل در این دوره می باشند. اما باید توجه داشته باشید که تحصیل در دوره روزانه دانشگاه ها، دارای تعهد کاری به میزان زمان تحصیل می باشد. در سال های گذشته اگر در نوبت روزانه قبول می شد از شرکت مجدد در آزمون سراسری محروم می شد، اما در سال جدید این محرومیت برداشته شده و در صورتی که متقاضی در دوره روزانه دانشگاه های سراسری قبول شده باشد می تواند در کنکور سراسری شرکت کند و در صورت قبولی از رشته قبلی خود انصراف دهد.

🔸دوره شبانه:

تفاوت دوره روزانه و دوره شبانه، فقط در پرداخت شهریه می باشد. دانشجویان لازم است برای هر ترم، شهریه تعییبن شده را به دانشگاه پرداخت کنند.

🔸پردیس خودگردان:

تفاوت این دوره با دیگر دوره ها در پرداخت شهریه می باشد. پردیس خودگردان دانشگاه های دولتی از دیگر دانشگاه های شهریه پرداز، مبلغ بیشتری از دنشجویان دریافت می کند.

🔸دوره مجازی:

دانشگاه های سراسری، امکان پذیرش دانشجو در دوره های مجازی را نیز دارند. متقاضیان می توانند برای شرکت در کلاس های خود به صورت غیر حضوری در این دوره ثبت نام کنند.

🔸غیر انتفاعی:

این دوره مختص دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی می باشد که دانشجو در این دوره ملزم به پرداخت شهریه می باشد.

☀️نکات مهم انتخاب رشته کنکور سراسری در دوره های مختلف:

🔸دوره های روزانه در دانشگاه ها با جایگاه علمی بالا را در الویت قرار دهید.

🔸مسافت دانشگاه تا محل سکونت خود را در نظر داشته باشید.

🔸در صورتی که قصد دارید از دوره های شهریه پرداز انتخاب رشته کنید، از میزان شهریه ها مطلع شوید.



الویت های انتخاب رشته کنکور سراسری

متقاضیان لازم است توجه داشته باشند که نحوه گزینش سازمان سنجش به این صورت است که انتخاب های اول متقاضی الویت بیشتری نسبت به انتخاب های بعدی وی دارد پس لازم است کد رشته محل های مورد علاقه خود را در انتخاب های اول وارد نمایند تا شانس قبولی در این رشته ها بیشتر باشد. به همین جهت لازم است متقاضیان قبل از وارد کردن انتخاب های خود در سامانه انتخاب رشته کنکور سراسری، مشخص کنند.

همچنین متقاضیان می توانند برای دریافت مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری، از تلفن ثابت و بدون گرفتن کد با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس بگیرند. کارشناسان این سامانه هرروز از ساعت 8 صبح تا 12 شب، آماده ارائه مشاروه تحصیلی از طریق سیستم مشاوره تلفنی به شما عزیزان در سراسر کشور هستند.

تلفن تلفن مرکز مشاوره تحصیلی صدای مشاور

زمان انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، در نیمه دوم مرداد ماه 1403 خواهد بود. در ابن مقاله جزئیات انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۳ را شرح داده ایم. همچنین می توانید راهنمای تصویری انتخاب رشته در سایت سنجش را نیز در مقاله مشاهده کنید.

متقاضیان می توانند برای دریافت مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۳، از تلف ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه تماس بگیرند. کارشناسان این سامانه هرروز از ساعت 8 صبح تا 12 شب، از طریق سیستم مشاوره تلفنی آماده پاسخگویی به تمامی شما عزیزان در سراسر کشور هستند.

به این مقاله امتیاز دهید

جهت مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد

با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.

شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹

کانال تلگرام خبرینو
پیج اینستاگرام خبرینو
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نصب اپ دانش آموزی