ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی (راهنمای معلم)
در این مقاله نحوه ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی را شرح داده ایم، علاوه بر این اهداف آن را بیان کرده ایم و راهنمای معلم در ارزشیابی توصیفی را در اختیار معلمان مقاطع ابتدایی در سراسر کشور قرار داده ایم.
ارزشیابی توصیفی چیست؟
ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی شکلی از ارزشیابی تحصیلی ـ تربیتی است که در آن معلم با مشارکت فعال دانشآموز و اولیای ایشان، با استفاده از ابزارهایی، در زمینه تلاشها، پیشرفتها و موفقیتهای دانشآموزان اطلاعات جمع میکند و با طبقهبندی، تحلیل و تفسیر آنها، به دانشآموزان کمک میکند بهتر یاد بگیرند و مشکلات یادگیری خود را برطرف کنند.
گام های ارزشیابی توصیفی ابتدایی به ترتیب زیر است:
آگاهی از اهداف و انتظارات
جمع آوری اطلاعات
تحلیل و تفسیر و داوری
تصمیم گیری
بازخود
نحوه ارزشیابی توصیفی در مقطع ابتدایی
نحوه ارزشیابی توصیفی در مقطع ابتدایی کاملا متفاوت از ارزشیابی کمی و نمره ای است یعنی روش ارزشیابی توصیفی ابتدایی فرآیندی است و مجموع فعالیت های کلاسی را در ارزشیابی در نظر می گیرد.
در ارزشیابی توصیفی که در مقطع ابتدایی صورت می گیرد معلم دانش آموزان را به صورت یک طیف ارزشیابی می کند چگونگی نمره دادن در ارزشیابی توصیفی به صورت خیلی خوب، خوب، قابل قبول و نیاز به تلاس است.
نحوه اجرای ارزشیابی توصیفی ابتدایی به این صورت است که معلم مجموع فعالیت ها و مشاهدات خود را در کلاس ثبت می کند نمرات ارزشیابی توصیفی به صورت عبارت های توصیفی خیلی خوب، خوب، قابل قبول و نیاز به تلاش ثبت می شود یعنی نحوه نوشتن ارزشیابی توصیفی به صورت عبارت توصیفی است نه نمره، به عنوان مثال خیلی خوب همان نمره 18 تا 20 است.
در حال حاضر معلمان برای چگونگی ارزشیابی کیفی توصیفی قبل از ورود به کلاس آموزش می بییند که ارزشیابی را به بهترین شیوه انجام دهند.
برای دریافت متن ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی می توانید فایل word متن را دانلود کنید که برای پایه های مختلف متفاوت است.
اهداف ارزشیابی توصیفی در دوره ابتدایی
اهداف اصلی طرح ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی، بهبود شرایط یادگیری دانشآموزان با حذف اضطرابهای نامطلوب ناشی از برگزاری امتحانات و بازخوردهای عددی است. ایجاد تغییر در دیدگاه ها و نگرشهای مسوولان، مدیران، آموزگاران و والدین نسبت به ارزشیابی تحصیلی یکی دیگر از اهداف ارزشیابی توصیفی در مقطع ابتدایی است.
در پاسخ به این سوال که اهداف ارزشیابی توصیفی چیست می توان از اهداف طرح ارزشیابی به موارد زیر هم اشاره کرد:
بهبود یادگیری
ایجاد نگرش مطلوب نسبت به مدرسه
افزایش بهداشت روانی کلاس
اعتماد به نفس
افزایش روحیه انتقادپذیری در کودکان
افزایش مشارکت در یادگیری
رشد مهارت خود اصلاحی و خود تنظیمی
رشد و توانایی نقد خود
بهبود عملکردها
خارج شدن از برنامه های کلیشه ای و چارچوبی
لیست نمرات توصیفی ابتدایی به ترتیب زیر است:
20 تا 18 خیلی خوب
17 تا 15 خوب
14 تا 10 قابل قبول
زیر 10 نیاز به تلاش
با در دست داشتن لیست نمرات توصیفی می توانید به راحتی ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی را انجام دهید.
راهنمای معلم در ارزشیابی توصیفی
ارزشیابی در مقطع ابتدایی به صورت توصیفی صورت می گیرد در ارزشیابی توصیفی نکات مهم و کلیدی وجود دارد که معلم لازم است به این نکات اشراف داشته باشد برای آگاهی به نحوه ارزشیابی کیفی توصیفی در ادامه راهنمای ارزشیابی توصیفی معلم را در اختیار همه معلمان مقطع ابتدایی قرار داده ایم معلمان عزیز با دانلود راهنمای ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی می توانند روش ارزشیابی توصیفی را به شیوه درست انجام دهند.
برای دانلود کتاب راهنمای معلم در ارزشیابی توصیفی ابتدایی روی لینک زیر کلیک کنید:
این کتاب راهنمای ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی، پایه دوم، اول، سوم، چهارم ، پنجم و راهنمای ارزشیابی توصیفی پایه ششم است(تمام پایه های مقطع ابتدایی).
راهنمای تلفنی نمرات ارزشیابی توصیفی
در این مقاله نحوه ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی برای تمام پایه ها را شرح داده ایم، اگر در مورد نمرات ارزشیابی توصیفی با سوال یا ابهام روبرو شده اید می توانید با شماره تلفن ده رقمی مندرج در همین صفحه هر روز حتی در ایام تعطیل از ساعت 8 صبح تا 12 شب تماس حاصل کنید تا کارشناسان سامانه شما را راهنمایی کنند.
جهت مشاوره در زمینه نمرات ارزشیابی توصیفی
با مشاوران متخصص ما از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرید.
شماره تماس از سراسر کشور: ۱۶۱۳ ۹۰۷ ۹۰۹
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی :